Honda předvedla světu nový koncept

Jan Fiala, 29. prosince 2006, 13:45 Google+

Nový koncept sportovního dvoumístného vozu Honda, vzdáleně podobný nejmenšímu BMW, řadě 1, byl představen na americké Auto Show a Los Angeles.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
REMIX

REMIX | foto: Honda Motor

Sdílejte článek

Koncept s názvem Honda REMIX jasně zazářil na Auto Show v Los Angeles. Tento stylový koncept kombinuje linie sportovního vozu s funkčností vhodnou pro každodenní používání.

Koncept malého sportovního vozu Honda REMIX byl představen na Autoshow v Los Angeles pod patronací americké Honda Motor Co., Inc. Koncept REMIX má formu a design dvoumístného sportovního vozu, zaměřeného na agilitu, hravost a výkon a který současně nabízí výjimečnou praktičnost při každodenním používání.

Koncept REMIX je tvarem a formou sportovní vůz s přikrčenou siluetou, která vytváří dojem stíhacího letounu a navíc díky v rozích umístěným kolům umožňuje v ýjimečné jízdní zážitky. Exteriér je lakován stříbrnou barvou a zdůrazňuje tak každou linii a křivku geometrického, přesto však nenásilného a poutavého stylingu. Koncept je schopen nejen poskytovat skvělé jízdní prožitky, ale také výbornou praktičnost. Například v zadní části vozu najdeme rozměrný prostor pro zavazadla.

Jak říká John Mendel, viceprezident společnosti American Honda Motor Co., Inc.: "Jde o čistokrevnou Hondu. Koncept REMIX se především zaměřuje na jednoduchost, nízkou hmotnost vozu a filozofii radosti z jízdy. Vůz nabízí jak přednosti sportovního vozu, tak praktičnost pro každodenní ježdění."

Malý sportovní koncept REMIX byl navržen a vyroben společností Honda R&D Americas, Inc. a studiem Advanced Design Studio, sídlícím v jižní Kalifornii. Vzato čistě z hlediska návrhu jde o koncept, postavený na bázi podvozkové platformy malého vozu, s pohonem předních kol a čtyřválcovým motorem, spřaženým se šestistupňovou manuální převodovkou. Pro vylepšení výkonových vlastností vozu byl použit sportovní podvozek, rozměrné brzdy a velká kola s širokými nízkoprofilovými pneumatikami.

Společnost Honda R&D Americas, Inc. byla založena v Kalifornii v roce 1975 a v počátcích své existence měla za úkol prozkoumat obchodní možnosti na místním automobilovém trhu. Aktivity společnosti se postupně v průběhu následujících 30 let rozrůstaly a zahrnují tak i návrh a vývoj nových vozů, s ohledem na specifické požadavky amerického trhu. Úsilí posledních let vedlo k vývoji produktů, určujících trendy, jakými jsou modely Honda Ridgeline, Pilot, Element, Civic Coupe a Civic Si.

Společnost má v severní Americe 10 provozů a v roce 2007 chystá otevření dvou nových designových center. Na vývoji automobilů Honda a Acura se v těchto zařízeních podílí více než 1300 designérů, inženýrů a pomocných pracovníků. Společnost také vyvíjí motocykly a pohonné jednotky pro trh severní Ameriky i trh celosvětový. Mezi hlavní řídící střediska společnosti patří cetnrum Los Angeles Center (sídlící v Torrance), které je odpovědné za výzkum trhu, vývoj konceptů a návrh stylingu, dále centrum Ohio Center (které má sídlo v Raymondu ve státě Ohio), odpovědné za přípravu produkce modelů, jejich testy a podporu severoamerických dodavatelů, a dvě střediska testující dynamické schopnosti vozů, z nichž jedno sídlí v kalifornské Mohavské poušti a druhé ve městě East Liberty ve státě Ohio.

Foto: Honda

Vytisknout

Diskuze: Honda předvedla světu nový koncept

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Phantom

Největší objednávka značky Rolls Royce!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud