Největší objednávka značky Rolls Royce!

Jan Fiala, 28. prosince 2006, 17:35 Google+

Hotel Peninsula Hong Kong představil veřejnosti svou flotilu 14 na míru vyrobených nových Rolls Royce Phantom.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Phantom

Phantom | foto: Rolls Royce

Sdílejte článek

14 úplně nových vozů Rolls-Royce Phantom tvoří největší jednorázovou objednávku této značky v historii. Každý z těchto skvostů, jež jsou postaveny na prodloužené podvozkové platformě, je vybaven množstvím doplňků a funkcí, připravených dle individuálních požadavků hotelu, a navíc jsou vozy lakovány speciální zelenou barvou, nesoucí jméno Peninsula Green.

Ian Robertson, předseda a ředitel Rolls-Royce, předal při slavnostní ceremonii klíče od všech 14 vozů ctihodnému Siru Michaelu Kadoorie, předsedovi společnosti The Hongkong and Shanghai Hotels Limited.

Hotel Peninsula používá pro své hosty exkluzivně vozy Rolls-Royce již od roku 1970, s výjimkou jednoho krátkého přerušení, a tento nejnovější obchod je rekordní osmou po sobě jdoucí objednávkou vozů značky Rolls-Royce.

Všechny vozy byly vyrobeny ručně v továrně Rolls-Royce v Goodwood na jižním pobřeží Anglie, a vyrobeny v rámci individuálního objednávkového programu Rolls-Royce, který zajistil splnění veškerých požadavků hotelu. Tento program dovoluje zákazníkům přesně specifikovat požadavky na výbavu a provedení vozu do nejmenších detailů, včetně objednání nestandardního vybavení včetně přístrojů a spotřebičů.
Inženýři a designéři Rolls-Royce velmi úzce spolupracovali se Sirem Michaelem a Martinem Oxley, manažerem vozového parku hotelu Peninsula, a k uspokojení specifických požadavků vyvinuli množství speciálních funkcí. Mezi nimi figurují například chladicí box na podchlazené ručníky, upravené nástupní lišty nebo zvětšený prostor pro přepravu zavazadel.

S pozorností ke všem detailům, nesoucím punc hotelu Peninsula i Rolls-Royce, byly modifikace vozů poněkud větší, než je obvyklé. Ovladače klimatizace pro pasažéry vzadu byly přemístěny do zadních loketních opěrek, aby k nim byl snadnější přístup. Jemný systém osvětlení nástupního prostoru byl upraven tak, aby poskytoval nastupujícím pasažérům maximální osvit, a dokonce i ty nejmenší detaily byly podrobně zkoumány - například byly vyvinuty speciální šroubky, použité v zavazadlovém prostoru, aby se vyloučila jakákoliv možnost poškození nebo poškrábání kožených zavazadel.

Všechny vozy byly vyrobeny podle nejpřísnějších standardů. Na každý Phantom bylo použito zhruba 18 kůží, a to k potažení sedaček, dveřních výplní a čalounění střechy. V unikátním procesu, používaném značkou Rolls-Royce, je každá kůže barvena ve složené podobě, čímž je dosaženo přirozeně působícího dojmu a kůže přitom zůstává přepychově jemná, přičemž na ní není potřeba žádného ochranného povlaku. Obložení z ořechového dřeva bylo vybráno pro svou přirozenou krásu a kvalitu. Barvu dřeva pečlivě vybíral sám Sir Michael. Pro každý z modelů Phantom bylo použito dřevo z jednoho stromu, čímž byla zajištěna stejná barva a struktura v celém interiéru.

Uvnitř vozu je vytvořeno vybrané zvukové prostředí. Byl použit soundsystém Lexicon, zahrnující 15 reproduktorů a devítikanálový zesilovač o výkonu 420 wattů. Použití studiových komponent je unikátní výhradně pro modely Phantom a umožňuje dosažení zvukové kvality nesrovnatelně vyšší, nežli u jiných produkčních vozů. Sledování DVD je možné na dvou dvanáctipalcových obrazovkách, umístěných za sklápěcími piknikovými stolky zadních sedaček.

Celkem trvala výroba každého z vozů Phantom více než 350 hodin. Do práce na každém z vozů bylo vždy zapojeno 25 inženýrů a designérů společnosti Rolls-Royce.

Model Phantom je světově nejúspěšnějším super-luxusním vozem, při jehož výrobě je používána ruční práce za pomoci nejmodernějších technologií, i materiály o nízké hmotnosti a vysoké pevnosti. Vůz má hliníkový rám a karoserii, které jsou mnohem lehčí, než kdyby byly vyrobeny z oceli. Přitom jsou enormně pevné a odolné a poskytují tak špičkovou úroveň bezpečnosti a neporovnatelné jízdní pohodlí bez zbytečných vibrací. Motor je také moderní a využívá technologie přímého vstřiku paliva nebo variabilního časování ventilů, díky čemuž dosahuje vůz na své rozměry a výkon motoru výborné spotřeby paliva. Významného zlepšení v porovnání s předchozími modely Silver Spur bylo dosaženo také v otázce emisí škodlivin. Nový Phantom nabízí významně více prostoru pro pasažéry, má vyšší točivý moment a výkon a přitom spotřebuje méně paliva, nežli předchozí generace, model Silver Spur.

Z důvodu velikosti a složitosti ovládání nových vozů strávili Martin Oxley a tým hotelových řidičů týden tréninku v Anglii ve škole Sira Henryho Royce. Kopie uživatelské příručky k vozům jsou také vytištěny v Kantonštině, aby v nich případně řidič mohl vyhledat potřebné informace a rady.


Hotel Peninsula používá vozy Rolls-Royce již řadu let. První objednávka z roku 1976 zněla na osm vozů Silver Shadow. V roce 1980 hotel zakoupil devět vozů Silver Shadow II. V roce 1987 následovalo osm vozů Silver Spirit a v roce 1994 hotel objednal dalších devět vozů modely Silver Spur III a jeden historický model z roku 1934, Phantom II. Další objednávky zněly již na modely Silver Spur, a to na devět vozů v roce 1995, na čtyři v roce 1998 a na další čtyři v roce 2004.

Nejvýznačnějším členem flotily vozů hotelu Peninsula je majestátní špičkově restaurovaný vůz Rolls-Royce Phantom II z roku 1934. Vůz Phantom II je jen o 6 let mladší, nežli samotný hotel a svůj debut si odbyl na stánku společnosti Messrs Barker & Co na Londýnské Motor Show v říjnu roku 1934.

Specifikace vozů:

  • Exteriér v barvě Brewster Green s jednoduchou postranní linkou v medové barvě
  • Znak společnosti The Hongkong and Shanghai Hotels, Limited na předních dveřích
  • Interiér z hnědé kůže s obložením ořechovým dřevem
  • Pneumatiky Michelin s technologií PAX run flat, umožňující jízdu omezenou rychlostí i při defektu
  • DVD přehrávač s měničem pro 6 disků
  • Zrcátka Vanity
  • Kožené čalounění střechy
  • Sklápěcí stolečky z ořechového dřeva na zadních sedačkách
  • dvanáctipalcové TV obrazovky
  • Záclonky oddělující prostor vzadu pro větší soukromí (ve dvou vozech)
  • Přední a zadní parkovací kamery

Individuální specifická výbava:

  • Zvětšený prostor pro nohy
  • Madlo
  • Telefon vzadu
  • Chladicí box a prostor pro chlazení ručníků
  • Úschovný prostor na použité ručníky v zadních dveřích
  • Přihrádka na časopisy
  • Upravené nástupní plochy
  • Osvětlený boxu na rukavice
  • Funkce pro rozjezd do kopce Hill hold
  • Oddělená přední sedadla
  • Upravené osvětlení nástupního prostoru a osvětlené kliky dveří
  • Přemístěné ovladače klimatizace
  • Čtecí lampičky integrované ve střešním čalounění
  • Plakety o zákazu kouření
  • Vzadu umístěný soket pro připojení MP3 přehrávače

Foto: Rolls-Royce

Vytisknout

Diskuze: Největší objednávka značky Rolls Royce!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Viper SRT10

Uštkne nová Zmije i vás?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud