Fiat Panda pro rok 2007 + video

Michal Otruba, 25. října 2006, 07:12 Google+

Panda je sice autičko segmentu A (mini auta), ale i přesto jí její výrobce věnuje náležitou pozornost. Nyní se Pandí rodina rozrůstá o další modely: "Panda Panda" a "Panda 100 HP".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Panda 100 HP

Panda 100 HP | foto: Fiat Group

Sdílejte článek

Fiat Panda je malé auto a ideálně se hodí do městského provozu. Její karoserie je kompaktní a dobře se proplétá městskými uličkami a centry měst. Snad právě proto je tak úspěšná. V Evropě se od jejího uvedení prodalo více než 650 000 kusů (dvoukolek i čtyřkolek dohromady), což je nejlepší výsledek ve své třídě (kromě Evropy se prodává i v tak exotických zemích jako je Malajsie, Tchaiwan či Martinic). V roce 2005 Panda dosáhla 32% podíl ve své kategorii s 200 000 prodanými vozy. Nejprodávanější pohonnou jednotkou se stal zážehový motor o objemu 1,2 litru (téměř 40%). Top verze 1,2 4x4 Climbing dosáhla 13% všech prodejů. Údaje za rok 2006 vypadají obdobně, tzn., že zájem o tohle mini autíčko neopadává. Právě proto připravil italský výrobce nové verze „Panda Panda“ a „Panda 100HP“.

Nové modely přináší do nabídky čtyři nové barvy: blankytně modrou Settimo Cielo Light blue, pomerančovou Egocentrico Orange, oceánská modř Magnetico Blue a posledním novým odstínem je Spumeggiante Beige. Barva není u Pandy jen věc povrchního vzhledu, ale je nedílnou součástí filosofie celého vozu. Karoserie a její tvary jsou velmi kladně hodnocené po celém světě, nedělaly se u nich žádné větší změny. Změny pro modelový rok 2007 se udály hlavně v interiéru a pod kapotou. Uvnitř se změnily materiály, barvy a tkaniny, které v interiéru Pandy vytváří dojem opravdového luxusu (na tak malé auto). Např. povrch palubní desky se upravuje laserovou technologií, která vytváří "mikro hrubost" a dělá tak materiál příjemnější na dotek. Panda je také jediný vůz ve své kategorii, který má v interiéru z 99% všechen kov a plech zakrytý čalouněním nebo plasty. Již zmiňovaná palubní deska je vyráběna se zvětšenou pevností - to znamená méně hluku a ruchů v kabině. Zvětšena byla také torzní tuhost karoserie - z toho vyplívající lepší vlastnosti auta na silnici. Počet svarů na nové Pandě je o 7% vyšší, což zaručuje větší trvanlivost a kompaktnost vozu.

Panda 2007 je sice malý zábavný vůz, ale reprezentuje velkou užitnou hodnotu vzhledem k pořizovací ceně a nízké provozní náklady. Panda je také průkopníkem nových věcí, které dosud známe pouze z vyšších tříd automobilů. Např. jako první v tomto segmentu implementovala 70 ti koňový motor (1,3 16V Multijet), robotizovanou převodovku, systém ESP, pohon všech čtyř kol se dvěma diferenciály a viskózní spojkou. Proto se může komfort nové Pandy rovnat komfortu vozů o třídu větších.

Video: Fiat Panda 2007
Video: Fiat Panda 100HP 2007

Základem k úspěchu je podle Fiatu mít v nabídce mnoho rozličných verzí, ze kterých si může vybrat opravdu každý (filosofie pro každého něco). Zábavná verze Panda Active, dobře vybavená Panda Emotion, Panda Cross, Panda Monster, Panda Hydrogen nebo nové verze Panda Panda a Panda 100HP - všechny jsou v nabídce.

Myslím, že Panda, která se pyšní tituly "Auto roku 2004" a "Evropské Auto roku 2004", má našlápnuto ke světlé budoucnosti a Fiat jí věnuje důležitou pozornost oprávněně.

Foto: Fiat Group

Vytisknout

Diskuze: Fiat Panda pro rok 2007 + video

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Qashqai

Nissan Qashqai - další informace

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud