Hamann Z4 M Coupe

Jan Fiala, 21. října 2006, 18:30 Google+

Kupé Z4 je typickým zástupcem segmentu sportovních vozů a v M verzi podává výkony, které nelze než obdivovat.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Z4 M Coupé

Z4 M Coupé | foto: Hamann

Sdílejte článek

Přesto platí, že vše může být dále vylepšeno. Pokusil se o to HAMANN a pro Z4 M kupé připravil nejen aerodynamický kit, ale také úpravy motoru zvyšující jeho výkonové parametry. A k tomu samozřejmě spoustu doplňků a příslušenství pro umočnění individuality každého majitele.

Nové aerodynamické komponenty

Přední spoiler HAMANN dává Z4 kupé nápadnější výraz. Auto dostává ještě sportovnější vzhled a ve spoileru jsou umístěny mlhovky oválného tvaru. Spoiler také snižuje vztlakovou sílu přední části vozu. Pro zákazníky, kteří si chtějí ponechat originální nárazník, dodává HAMANN nástavce se vstupy vzduchu. Bočná lemy vizuálně Z4 snižují a originální, poněkud střízlivé linky z pera Chrise Bangle, se tak stávají na pohled příjemnějšími. Vstupy nasávaného vzduchu na každé straně, umístěné před zadním křídlem, zajišťují lepší chlazení zadních brzd. V nabídce jsou také mračítka. Snížení vztlaku na zadní nápravě dosahuje HAMANN mohutným zadním spoilerem. Spoiler perfektně navazuje na originální design a zdůrazňuje atraktivní záď vozu. Střešní spoiler také přispívá k aerodynamickým vylepšením a současně plní estetickou funkci. Posledním optickým vylepšením je pak zadní difuzér, který HAMANN umístil pod zadní nárazník, a který integruje čtyři koncovky výfuku. Díky tomu jsou koncovky zcela obklopeny, což činí zadek vozu ještě atraktivnějším.

Pro každého, kdo považuje elektronicky omezenou maximální rychlost vozu 250 km/h za příliš nízkou, nabízí HAMANN odstranění omezovače, čímž dojde při použití standardního motoru ke zvýšení maximální rychlosti na 273 km/h. Originální výkon vysokootáčkového motoru 343 koní HAMANN dokázal také vylepšit. Přeprogramováním řídící jednotky dosáhl navýšení výkonu o 15 koní (11 kW). Točivý moment se podařilo zvýšit o 20 Nm.Přeprogramování zahrnuje odstranění omezovače maximální rychlosti a takto upravený vůz HAMANN Z4 M kupé dosahuje maximální rychlosti 275 km/h.

Skvělý motor by měl být doplněn skvělým zvukem. Proto HAMANN nabízí koncový tlumič výfuku se čtyřmi koncovkami z nerezové oceli (průměr 4 x 76 mm). Tím je dosaženo lepšího zvuku a rychlejší reakce na pohyby plynového pedálu.

HAMANN nabízí také upravu podvozku. Použitím progresivních pružin dojde ke snížení výšky vozu o 25 mm. Ke zvýšeni tuhosti vozu pak HAMANN nabízí dvoudílné vzpěry se svým logem; vzpěry jsou umístěny v přední části vozu.

Nová kola o průměru 19 a 20 palců

HAMANN pro Z4 M kupé nabízí dva hliníkové ráfky různých velikostí a designu. Je možno je objednat nejen jako samostatné ráfky, ale také jako kompletní sady kol včetně pneumatik.

První z obou voleb je design PG3. Tato pětipaprsková vícedílná kola se stříbrnou barvou a leštěnou vnější částí disku jsou k dispozici ve velikosti 19 a 20 palců.

Jednodílná kola Anniversary I jsou také v nabídce ve velikostech 19 a 20 palců. Barva je opět stříbrná, kola jsou leštěna do vysokého lesku a mají okraje z nerezové oceli INOX.

Z nabídky příslušenství a doplňků HAMANN můžeme vyjmenovat například koberečky s logem HAMANN, hliníkovou rukojeť ruční brzdy, závodní hliníkové pedály, sportovní hlavici řadicí páky z hliníku nebo kůže a karbonové doplňky interiéru v různých barvách.

Foto: Hamann

Vytisknout

Diskuze: Hamann Z4 M Coupe

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Supercar

Koncept McLaren Supercar

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud