Američané ocenili Hyundai pro bezpečnost, podobné výsledky prý nikdo jiný nemá

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 7. ledna 2019, 15:39 Google+

Nezávislá americká organizace IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) již druhým rokem v řadě oznámila, že Hyundai má v rámci automobilového průmyslu největší počet vozidel, která obdržela vynikající hodnocení bezpečnosti TOP SAFETY PICK+ (TSP+) a TOP SAFETY PICK (TSP). Poprvé obdržel hodnocení TSP model IONIQ Plug-in Hybrid. Počet oceněných modelů Hyundai se tak zvýšil na deset. Této úrovni bezpečnosti se nevyrovná žádný jiný výrobce automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai Kona

Hyundai Kona | foto: carscoops.com

Sdílejte článek

„Podařilo se nám znovu získat největší počet ocenění v automobilovém průmyslu, což je skvělý úspěch,“ řekl Andy Freels, prezident technického centra HATC (Hyundai America Technical Center). „Naše kombinace vyspělých bezpečnostních prvků a odolné konstrukce skeletu karoserie je něčím, co majitelé našich vozů i zákazníci, kteří si hodlají zakoupit nový automobil, opravdu dokážou ocenit.“

Ocenění 2019 Top Safety Pick+ je udělováno vozidlům, která dosáhnou nejlepších hodnocení v přísných testech bezpečnosti, mezi něž patří čelní náraz s malým přesazením na straně řidiče, čelní náraz s malým přesazením na straně spolujezdce, čelní náraz se středním přesazením, boční náraz, test odolnosti střechy a test opěrek hlavy. Vozidla musí také prokázat velmi pokročilou nebo nejvyšší úroveň v oblasti prevence čelní kolize a obdržet vynikající hodnocení světlometů.

Ocenění 2019 Top Safety Pick je udělováno vozidlům, která dosáhnou výborných hodnocení v přísných testech bezpečnosti, mezi něž patří čelní náraz s malým přesazením na straně řidiče, čelní náraz se středním přesazením, boční náraz, test odolnosti střechy a test opěrek hlavy, jakož i dobré nebo výborné hodnocení ochrany cestujících při čelním nárazu s malým přesazením na straně spolujezdce. Vozidla musí také prokázat velmi pokročilou nebo nejvyšší úroveň v oblasti prevence čelní kolize a dobré nebo vynikající hodnocení světlometů.

„Hyundai se svými konstrukčními odděleními nepřetržitě zvyšuje bezpečnost vozidel rozšiřováním standardní výbavy o nové prvky aktivní bezpečnosti. Nejmodernější bezpečnostní a komfortní výbava je pro Hyundai prioritou,“ řekl Scott Margason, ředitel produktového plánování ve společnosti Hyundai Motor America.

„Naše nejnovější modely nabízejí sofistikované systémy Hyundai SmartSense, mezi něž patří například asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu, asistent pro rozpoznávání únavy řidiče, asistent pro sledování slepého úhlu, asistent pro jízdu v jízdním pruhu a mnoho dalších funkcí, které dodají řidiči mnohem větší pocit jistoty.“

img-responsive

Hyundai Ioniq Hybrid | foto: Hyundai

Hyundai zůstává také díky modelu IONIQ PHEV nejlepším výrobcem automobilů s nejvyšší úrovní bezpečnosti. Hyundai nabízí celkem deset nových modelů, které se mohou pochlubit hodnocením TOP SAFETY PICK+ nebo TOP SAFETY PICK. Jedná se o modely, vybavené asistentem pro odvrácení kolize s překážkou vpředu a specifickými světlomety.

Nejvyšší hodnocení od nezávislé organizace IIHS obdržely modely KONA 2019, Elantra (vozy vyrobené po září 2018), Sonata a Sonata Hybrid a Santa Fe, zatímco Elantra GT, IONIQ Hybrid, IONIQ Plug-in Hybrid, Accent, Santa Fe XL a Tucson získaly ocenění TOP SAFETY PICK ve verzích, vybavených na přání dodávaným asistentem pro odvrácení kolize s překážkou vpředu a specifickými světlomety.

Vytisknout

Diskuze: Američané ocenili Hyundai pro bezpečnost, podobné výsledky prý nikdo jiný nemá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Tesla Model 3

Tesla připravuje invazi. Už se ví s čím, kam i kdy

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud