Bez internetu ani ránu? Nový Touareg je díky eSIM neustále připojen k nejrychlejší síti

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 17. července 2018, 13:13 Google+

Nový Touareg1 je „vždy připojen“. SUV vyšší třídy má totiž již v sériové výbavě kartu eSIM (karta SIM, která je pevnou součástí vozidla). Tím se mění vše. Protože Touareg zjišťuje na internetu intenzitu a plynulost dopravy; protože internetové rozhlasové stanice přinášejí nezávisle na lokalitě informace, podcasty a hudbu z internetu; protože navigační mapy jsou udržovány v aktuálním stavu díky internetovým aktualizacím; protože budovy na digitálním panelu přístrojů jsou zobrazovány ve 3D, a vytvářejí tak zcela nové zážitky s navigací; a protože se všichni cestující mohou připojit k internetu prostřednictvím hotspotu WLAN.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Touareg je „vždy připojen“ i bez mobilního telefonu

Touareg je „vždy připojen“ i bez mobilního telefonu | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Jedním z rozhraní v tomto síťově propojeném světě je soubor služeb „Guide & Inform Premium“ z nabídky programu „Volkswagen Car-Net“. SUV je automaticky připraveno na používání mobilních internetových služeb ve spojení se sériově dodávaným informačním a zábavním systémem „Discover Pro“ (9,2“ displej) nebo na přání nabízenou přístrojovou deskou „Innovision Cockpit“ (digitální přístroje na 12“ displeji plus informační a zábavní systém „Discover Premium“ s 15“ displejem). V Touaregu nalézá uplatnění prémiová verze služeb „Guide & Inform“ s exkluzivními, novými funkcemi. Jednou z nich je „hybridní rádio“, které kombinuje příjem pozemního rozhlasového vysílání (analogového i digitálního) s „webovým rádiem“.

Tím je zajištěn příjem v nejvyšší možné kvalitě nezávisle na způsobu přenosu signálu. Navíc lze z internetu získávat průvodní informace, jako jsou texty nebo fotografie k právě přehrávaným skladbám, dokonce i při příjmu analogového vysílání rozhlasových stanic v pásmu VKV. A nejen to. Prostřednictvím „webového rádia“ mohou uživatelé například i doma pokračovat v poslechu své oblíbené rozhlasové stanice z dovolené nebo v nejlepší kvalitě poslouchat vysílání rozhlasových stanic z jiných zemí, případně podcasty. Služba „Online-Gracenote“ může také z internetu stahovat přebaly alb.

Volkswagen posunul na novou úroveň rovněž navigaci. Poprvé lze zobrazovat detailně a věrně zpracované náhledy měst ve formátu 3D, které značně usnadňují orientaci v cizím prostředí. Kromě prostorových modelů měst jsou stejně jako dosud k dispozici také klasické mapové podklady i satelitní mapa. Cestující mohou v modelu Touareg cestovat v ještě větší pohodě i díky nově zavedené službě „Výpočet trasy online“. Do navigace jsou přitom zahrnovány nejaktuálnější údaje o stavu dopravy z internetu a zároveň probíhá na internetovém serveru optimalizovaný výpočet trasy s využitím předvídavých modelů (mj. zohlednění profilů tras, topografie a opakujících se dopravních situací během dopravních špiček), která dovede řidiče k cíli rychleji a s menším stresem.

„Guide & Inform“ kromě toho zdokonaluje navigaci pomocí služeb, mezi něž patří „Internetové vyhledávání speciálních cílů“ (rovněž s hlasovým zadáváním), „Importování cílů a tras z internetu“, „Aktualizace map z internetu“ nebo internetové informace o „Čerpacích stanicích“ (poloha a ceny paliv) a „Parkovacích místech“ (poloha, ceny a dostupnost). Náklady na data pro většinu služeb „Guide & Inform Premium“ nese Volkswagen. Přímo prostřednictvím informačního a zábavního systému si lze navíc objednat datové balíčky pro používání služeb „Webové rádio“, „Hybridní rádio“ a hotspotu WLAN. Poskytovatelem datových balíčků je partner značky Volkswagen pro bezdrátové telefonní sítě, inovativní technologický start-up Cubic Telekom z Dublinu.

Kromě služeb „Guide & Inform Premium“ lze v Touaregu využívat rovněž balíček služeb „Security & Service“. Na chytrém telefonu je možné ovládat funkce, jako je „Nezávislé topení online“ nebo „Zamknout & odemknout“. Uživatel si navíc může pomocí chytrého telefonu zjistit například „Polohu zaparkovaného vozidla“, „Zprávu o stavu vozidla“ nebo „Údaje palubního počítače“ (spotřeba paliva, dojezd, atd.). Ještě vyšší úroveň bezpečnosti nabízí „Volání v případě poruchy“, „Automatické hlášení nehody“ a „Služba nouzového volání“. SUV značky Volkswagen je díky důslednému síťovému propojení průkopníkem nové generace automobilu, který samozřejmě a nepřetržitě využívá všechny výhody internetu pro ještě komfortnější a bezpečnější život na cestách.

Vytisknout

Diskuze: Bez internetu ani ránu? Nový Touareg je díky eSIM neustále připojen k nejrychlejší síti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

GPS

Zrádná GPS? Co vám hrozí na dovolené, pokud se dobře nepřipravíte?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud