Bazarové perličky: Mercedes CL 600 V12 pod 100 tisíc aneb kdo chce opičku, musí mít na banány

-jka / AutoRoad.cz, 18. listopadu 2018, 11:55 Google+

Určitě nejsme u nás v redakci jediní, kteří s oblibou brouzdají po internetových stránkách a hledají, co zajímavého by se kde dalo koupit. Pokud máte rádi auta a váš rozpočet je omezený, je to vlastně jediný způsob, jak si splnit své sny a navíc, bazarové perličky které hledáme prostě nestárnou - jsou tak výjimečné, že jejich rok výroby nehraje roli. Co nás tedy zaujalo tentokrát?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mercedes-Benz CL 600 V12

Mercedes-Benz CL 600 V12 | foto: sauto.cz

Sdílejte článek

Na chvíli se však vrátíme zpět k posledním bazarovým perličkám, ve kterých jsme si pro vás vybrali vozidla Subaru Legacy s označením 3,0 R Spec. B a GT-B Etune. Pokud byste se k těmto autům rádi vrátili, odkazy na jednotlivé články najdete pod tímto odstavcem, a pokud víte o nějakém zajímavém skvostu nebo by jste se o nějakém autě chtěli dozvědět více informací, nebojte se nám ozvat. Nyní ale zpět k CL 600 V12.

Dnešní perličkou je luxusní cupé německé automobilky Mercedes-Benz, které nese označení CL 600. Automobil je z roku 2000 a z řady ostatních vyčnívá nejen díky AMG paketu, ale především svou pohonnou jednotkou ukrytou pod kapotou. Najdeme zde totiž atmosférický dvanáctiválec o objemu 5,8 litru, produkující výkon 270 kW (367 k). No řekněte, nebyl by to pro některé z vás splněný sen?

Asi nejzajímavějším faktem však zůstává cena - 90 000 korun, což přeci není mnoho za automobil, který byl ve svých letech králem silnic. Určitým mínusem může být pro někoho dnes již zastaralý vzhled, avšak výbava tohoto vozu je na nejvyšší úrovni i mezi těmi dnešními - takový podvozek, příkladné odhlučnění a odvětrávaná masážní sedadla vám jen tak nějaké auto nenabídne a to nemluvíme o královském prostoru. Tak kde je tedy háček?

img-responsive

Mercedes-Benz CL 600 V12 | foto: sauto.cz

Výjimečně nebudeme mluvit o spotřebě, protože každý, kdo si V12 pořizuje musí počítat s tím, že nebude jezdit pod deset litrů. Podle informací napříč internetem to navíc vypadá, že si tento motor vezme v průměru 13,5 litru na 100 km, což není zase tolik, vezmeme-li v potaz, že by auto složilo pouze na víkendové projížďky. Problémy jsou v tomto případě ukryty jinde - dvanáctiválcové motory poskytují sice neuvěřitelné množství výkonu, často však mají problémy s chlazením jednotlivých válců. Co se v Mercedesu u toho modelu opravdu nepovedlo, je umístění veškeré elektroniky na motor vozu - cívky i řídící jednotka zde díky vysokým teplotám odcházejí jako na běžícím pásu, což je vlastně i případ dnešní bazarové perličky.

Majitel vozu informuje o faktu, že všech dvanáct válců sice běží, ale motor neposkytuje dostatečný výkon. Počítat tedy musíme s výměnou cívek zapalování, které se dají aktuálně sehnat za 32 000 korun / kus. My však budeme potřebovat kusy dva. Dalším problémem může být hydraulické odpružení, které sice nabízí nadstandardní plavbu po seberozbitější silnici, je však také zdrojem častých problémů, kdy auto začne "padat" na jednu stranu. Na vině je v takovém případě ventil ovládající hydraulickou soustavu - i v tomto případě je potřeba vyměnit dva kusy s aktuální cenou 29 800 korun za kus.

img-responsive

Mercedes-Benz CL 600 V12 | foto: sauto.cz

Když k tomu všemu připočteme ještě chybějící dokumenty, kterými by se dala alespoň částečně podložit servisní historie a nájezd vozu, zjistíme, že se z jinak zajímavého automobilu a krále silnic ve výslužbě stane opravdový ležák, čekající na nového majitele pěkně dlouhou dobu. Jaké je tedy resumé? Opička v podobě luxusního kupé sice vyjde jen na 90 000 korun, pokud však nemáte v kapse dalších 120 000 na případné banány, kterými ji budete muset ihned po koupi nakrmit, pak o takových splněných snech raději vůbec nepřemýšlejte. Jo, co se dá dělat; zpět tedy k Fábiím a dalším lidovým vozům...

Vytisknout

Diskuze: Bazarové perličky: Mercedes CL 600 V12 pod 100 tisíc aneb kdo chce opičku, musí mít na banány

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Doporučujeme

Volkswagen: Unpimp Your Auto

Nejhorší automobilové reklamy? Tahle série od Volkswagenu je vážně slizká

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud