Red Bull s motory Alfa Romeo? Marchionne hájí jinou volbu

Spojení Red Bull - Alfa Romeo je spíš přáním jedné strany

Spojení Red Bull - Alfa Romeo je spíš přáním jedné strany | foto: Red Bull Content Pool

Patálie rakouského týmu s motory Renault, lhostejno na čí straně byla "vina", se táhnou od loňského roku. Red Bull prověřoval alternativní možnosti, ale jak to dopadlo je obci fanoušků F1 dobře známo.

O možnosti spojení Red Bull Alfa Romeo pohovořil při představení nového modelu vozu Alfa Romeo Giulia šéf koncernu FIAT Chrysler a prezident Ferrari Sergio Marchionne, který se o možnosti návratu italské značky do F1 zmínil už dříve (čtěte zde). Tehdy se ale spekulovalo o motorech pro tým Sauber. 

"Alfa Romeo se jednoho dne může vrátit, ale to bude vyžadovat značné finanční prostředky. Abychom mohli investovat do závodního týmu, bude nutné prodat značné množství aut, takže jsme zatím na začátku cesty.

Ale v případě, že by se Alfa Romeo vrátila do F1, měla by se účastnit šampionátu spíš jako tovární tým než pouhý dodavatel motorů. O spojení s Alfou se zajímal Red Bull, ale potřeboval pouze motor a to by nedávalo smysl. Není to Honda," vysvětlil Marchionne.

img-responsive

Marchionne: Verstappen nás nezajímal... | foto: Red Bull Content Pool

Při té příležitosti také popřel, že by italský tým prožil zklamání kvůli rozhodnutí Red Bullu přetáhnout Maxe Verstappena od Toro Rosso. "To je interní záležitost Red Bullu. Já jsem nikdy neřekl, že nás Verstappen zajímá," podotkl Marchionne.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu