Pokračuje v Bianchiho odkazu. Leclerc vzpomíná na svého tragicky zesnulého parťáka

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Oběma byla předpovídána velká budoucnost. Jenže osud tomu chtěl jinak.Jules Bianchi je do dnešních dní posledním pilotem, který zahynul při závodě Formule 1. Jak na něj spoléhá Charles Leclerc, jemuž Francouz zachránil kariéru?

Brzy uplyne pět let od smrti Julesa Bianchiho. Někdejší velký talent Ferrari podlehl v roce 2015 vážným zraněním hlavy, která utrpěl o několik měsíců dříve při závodě v Japonsku. 

Bianchimu byla přitom prorokována velká budoucnost. Měl se stát novou hvězdou Ferrari, lídrem, který na sebe převezme zodpovědnost za výsledky nejslavnější stáje v historii Formule 1.

Tehdejší prezident Ferrari Luca di Montezemolo dokonce přiznával, že má s Bianchim právě takové plány. Jenže nic z toho už se kvůli výše zmíněným důvodům neuskutečnilo.  

img-responsive

Charles Leclerc a Maurizio Arrivabenev Abú Zabí | foto: Scuderia Ferrari

Bianchiho odkaz přesto ve Ferrari žije dál. Na svých bedrech ho nese zejména Charles Leclerc. Mladému Monačanovi kdysi hrozil konec závodnické kariéry. Důvod byl jednoduchý - Leclercova rodina neměla na provozování náročného koníčku dostatek financí. 

Pak ale zasáhl Bianchi. Ten Leclerca doporučil svému tehdejšímu agentovi. Nicolasi Todtovi, čímž mu slibně rozjetou kariéru zachránil. 

Není proto divu, že vycházející hvězda Scuderie na svého tragicky zesnulého parťáka stále vzpomíná. „Jules byl výjimečný, měl obrovský talent. Vzpomeňte si na to, co dokázal s Marussií v Monaku. Místo ve Ferrari si zasloužil víc než já. Bohužel osud rozhodl jinak," přemítá Leclerc.

„Víte... Naše kariéry si vlastně byly hodně podobné. Dám příklad, často se stávalo, že když jsme závodili v jeden víkend a on měl špatný závod, měl jsem ho špatný i já. Dělali jsme si z toho legraci a stejně tak naše rodiny. Pořád na něj hodně vzpomínám," uzavírá Leclerc. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu