Vážná nehoda ve Formuli 2 - Hubert zraněním podlehl

Král, Josef

Král, Josef | foto: www.josefkral.cz

Vážná nehoda ve Formuli 2 dnes tragicky poznamenala průběh belgického víkendu.

V dnešním závodě F2 došlo k vážné nehodě. Na výjezdu z Eau Rouge došlo k havárii několika vozů. Francouzský pilot Anthonie Hubert svým zraněním bohužel přes veškerou snahu záchranářů podlehl. Juan Manuel Corea byl převezen do nemocnice. Marino Sato vyvázl bez zranění.

"Renault Sport Racing je zdrcen ztrátou jednoho z jeho nejzářivějších mladých talentů, Anthoine Huberta, jenž nás dnes odpoledne po nehodě několika vozů na okruhu ve Spa-Francorchamps opustil. Dvaadvacetiletý mladý Francouz závodil za tým BWT Arden v šampionátu FIA Formule 2."

Cyril Abiteboul, výkonný ředitel Renault Sport Racing
"Naše myšlenky jsou v tuto tragickou chvíli s přáteli a rodinou Anthoinea. Anthoine byl bystrý mladý muž. Jeho vystupování a počínání na trati i mimo ní bylo znakem skutečného gentlemana a bylo radostí i ctí ho mít v naší Akademii. Bude našim týmům v Enstone a ve Viry hodně chybět. Jeho duch zůstane s týmem a budeme závodit na jeho památku."

Otmar Szafnauer, šéf týmu Racing Point
"Ve chvílích, jako je tato je téměř nemožné najít ta správná slova, ale my všichni jsme otřeseni tragickou událostí z dnešního závodu Formule 2. Anthoine byl báječným člověkem a ohromným závodnickým talentem, jenž ve sportu již zažil velké úspěchy. Naší upřímnou soustrast jeho rodině, přátelům a fanouškům."

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu