Nové BMW X7 Pick-up? Podívejte se, co vytvořili v Německu

František Zakopal / AutoRoad.cz, 5. července 2019, 16:10 Google+

Stážisté v továrně BMW v Mnichově odhalili svou vizi nekonečného dobrodružství ve formě komplexní přestavby vozidla.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW X7 Pick.up

BMW X7 Pick.up | foto: BMW

Sdílejte článek

Návštěvníci letošní akce BMW Motorrad Days uvidí, kromě celé řady speciálních motocyklů, i jednu skutečně exkluzivní záležitost – BMW X7 Pick-up. Za unikátní přeměnou stojí odborní stážisté BMW Group, kteří ji provedli ve spolupráci s divizemi stavby koncepčních vozů a modelování v mnichovské továrně BMW. Vozidlo je postaveno na základě modelu BMW X7, nejluxusnějšího a nejnovějšího přírůstku do rodiny BMW X. Jedinečný vůz kombinuje techniku modelu BMW X7 xDrive40i o výkonu 250 kW/340 k (kombinovaná spotřeba paliva: 

9,0–8,7 l/100 km; kombinované emise CO2: 205–198 g/km) s konceptem pětimístného luxusního pick-upu.

Ručně vyrobená nákladová plocha se vyznačuje propracovaným povrchem z leštěného dřeva, praktické je výškově nastavitelné dvouúrovňové vzduchové odpružení a nechybí ani mnoho špičkových detailů výbavy, díky nimž se BMW X7 Pick-up stává ideálním společníkem pro nejrůznější každodenní použití a mnohé další aktivity. Přestavbu dotváří BMW F 850 GS – výkonný motocykl určený pro dobrodružství – umístěný přímo na nákladové ploše. Společně se dostanou dokonce i do těch nejodlehlejších koutů světa. 

„Jsem potěšena synergiemi mezi divizemi Odborného tréninku, Stavby koncepčních vozů a Technologie modelování v rámci BMW Group, které umožnily těmto mladým talentům dokázat své schopnosti na takto neobvyklém projektu,“ shrnuje Milagros Caiña-Andree, členka představenstva BMW AG zodpovědná za lidské zdroje. 

Vysoce kvalitní materiály a špičkové výrobní postupy se snoubí s řemeslným umem

Kromě interiéru, který poskytuje luxusní prostředí pěti osobám, nabízí BMW X7 Pick-up také rozměrný prostor pro náklad. Délka nákladové plochy se mění od 140 cm (pokud je zavřená) až po 200 cm (pokud je otevřená). Díky chytrému využití uhlíkových kompozitů CFRP na střeše, zadních dveřích a zadním výklopném víku bylo možné proti sériovému modelu dosáhnout úspory dalších 200 kg, a to i přes fakt, že karoserie je o 10 cm delší. Ruku v ruce s vysoce kvalitním obložením ložné plochy teakovým dřevem jde také o lemy, rukojeti a ozdobné lišty vyrobené technologií zapékání práškového materiálu laserovým paprskem (SLS 3D). I z těchto postupů je jasné, jaká inovativní odbornost a technická přesnost je tímto projektem prezentována. Kombinace teakového dřeva lakovaného do barvy medu a metalického laku BMW Individual Tanzanite Blue (modrá), exkluzivního laku v barvě námořní modré, který při vystavení slunci vyniká výjimečnou hloubkou, je inspirována jachtingem a dodává vozu velmi sofistikovaný vzhled.

Během pouhých deseti měsíců od představy k vozidlu v kvalitě skutečného konceptu

Za pouhých deset měsíců se dvanácti praktikantům z profesního sektoru a oblasti mechaniky vozidla (m/f/x), mechatroniky vozidla (m/f/x) a konstrukce technických modelů (m/f/x) podařilo přeměnit koncept v plně funkční vozidlo legalizované pro silniční provoz, a navíc vyrobené v kvalitě skutečného koncepčního vozu. V souladu s trvale udržitelnou strategií značky BMW bylo jako základ pro koncept vybráno vozidlo, které se vrátilo z testování a praktikanti ho následně zachránili před sešrotováním. Zároveň si mohli sami vybrat způsob koncepce a realizace, ale s tím, že se museli vzdát další odborné pomoci, která je při vývoji a výrobě konceptu jinak běžně poskytována. Koherentní konečný výsledek dává studentům ještě více důvodů k tomu, aby byli na své praktické zkušenosti získané během vzdělávacího projektu pyšní. Jejich sen: vzít BMW X7 Pick-up po premiéře na projížďku nebo ještě lépe s ním vyrazit na výlet do hor.

BMW X7 Pick-up a BMW F 850 GS – neporazitelná dvojice

Na nákladové ploše přestavěného vozidla stojí BMW F 850 GS, které se k akci BMW Motorrad Days hodí zcela dokonale. Motocykl BMW F 850 GS v sobě kombinuje komfort při dlouhém cestování, sportovní dynamiku a skvělé off-roadové schopnosti, což jsou vlastnosti výbornědoplňující kvality BMW X7 Pick-up. V běžném každodenním životě jsou BMW X7 Pick-up a BMW F 850 GS věrnými společníky: díky jejich výjimečným jízdním schopnostem na zpevněném i nezpevněném povrchu je samotná cesta cílem. 

BMW X7 Pick-up je jedinečným produktem z programu Odborného tréninku BMW Group, který se odehrává přímo v Mnichově. Sériová výroba vozu není v plánu. Speciální projekty jako tento slouží během školení k předávání a zkoušení požadovaných schopností účastníků v praxi. V takových projektech existuje jasný obsah školení, zaměřený na profesní zájem každé jednotlivé oblasti. BMW Group v současné době školí v devíti zemích po celém světě téměř 5000 osob.

Vytisknout

Diskuze: Nové BMW X7 Pick-up? Podívejte se, co vytvořili v Německu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen ID.R

Goodwood 2019: Elektrický Volkswagen ID.R zaútočí na rekord Formule 1

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud