Další novinka kalendáře potvrzena: F1 se po 35 letech vrací Zadnvoortu + VIDEO

Trať v Zandvoortu

Trať v Zandvoortu | foto: Formula1.com

Vedení Formule 1 dnes oznámilo, že šampionát příští rok zavítá do holandského Zandvoortu. Smlouva byla podepsána na tři roky, davy fanoušků Maxe Verstappena jsou nadšeny.

Hlavním sponzorem Velké ceny Holandska bude výrobce piva Heineken. Zandvoort proslulý svými plážemi se nachází nedaleko hlavního města Amsterdamu. Tamější trať od Severního moře dělí duny - ale není to jen písek, kterým je místo známo - v F1 má bohatou historii. Trať a infrastruktura projde do příští sezóny rekonstrukcí, aby odpovídala standardům FIA a mohla hostit mistrovský podnik.

V roce 2020 se tak dočkáme 31. Velké ceny Holandska, kde se poprvé závodilo v roce 1952. Tehdy v ní zvítězil Alberto Ascari s Ferrari a dojel si pro mistrovský titul. Z dalších 19 vítězů na tomto území se jich 12 stalo mistry světa. Naposledy se do Nizozemí kolotoč F1 vypravil v roce 1985.

img-responsive

Trať v Zandvoortu | foto: Formula1.com

"Jsme velmi potěšeni tím, že můžeme oznámit návrat Formule 1 k závodění v Nizozemí na trati v Zadnvoortu. Od počátku našeho vlastnictví F1 jsme tvrdili, že chceme závody v místech, která rovněž respektují sportovní historické kořeny v Evropě," uvádí Chase Carey, výkonný ředitel F1.

"V příští sezóně tedy budeme mít zcela nový městský závod ve Vietnamu, v hlavním městě v Hanoji, a také se po 35 letech vrátíme do Zandvoortu na trať, která významně přispěla k popularitě našeho sportu po celém světě," pokračuje.

"V posledních letech pozorujeme oživení zájmu o F1 v Holandsku, zejména díky vášnivé podpoře talentovaného Maxe Verstappena, jak jde vidět z moře oranžové barvy v tolika závodech. Není pochyb o tom, že na tribunách v Zandvoortu půjde příští rok o dominantní barvu," dodává Carey.

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu