Starý, dobrý a už legendární Defender! Poláci rozjeli originální projekt

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 25. dubna 2019, 10:43 Google+

Výroba legendárního Land Roveru Defender byla oficiálně ukončena již v roce 2016 a do představení nové generace stále ještě zbývá nějaký ten měsíc. Pokud se vám ale nechce čekat, nebo toužíte po spartánském originálu, stále máte několik možností. A jednou z nich je i polská společnost Land Serwis, která vám postaví úplně nový Defender z nových / renovovaných dílů přesně podle vašich představ.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Polská společnost Land Serwis je schopna postavit / upravit / renovovat originální Defendery přesně podle přání zákazníka

Polská společnost Land Serwis je schopna postavit / upravit / renovovat originální Defendery přesně podle přání zákazníka | foto: facebook

Sdílejte článek

Polská společnost Land Serwis, která sídlí v Krakově, se věnuje vozidlům Land Rover již dlouhých 25 let, což znamená řadu znalostí, zkušeností a také ověřené zdroje nových / zánovních dílů. Díky tomu se společnost rozhodla rozjet projekt „Defender Factory," který je doslova splněným snem všech lidí, kterým chybí starý dobrý Defender.

Jak už název napovídá, společnost se rozhodla pro stavbu zcela nových vozidel, která využívají buď existující, nebo zcela nové součástky. A jak ukazuje první model, Defender Crew Cab Pickup ve verzi Heritage, jejich práce vypadá setsakramentsky kvalitně.

„Naším záměrem bylo stavět zcela nové vozy a to za použití zcela nových, upravených nebo použitých dílů, které však prochází kompletní renovací," citoval web Carscoops Piotra Kowala, vedoucího Land Serwis. Výsledkem by měl být automobil, který svým vybavením a schopnostmi navazuje na originální modely. A první model, výše zmíněný Crew Cab Pickup, je ukázkou schopností společnosti.

Jejich první vyrobený vůz je postaven na základech modelu z roku 2010 a pod kapotou ukrývá 2.4 litrový turbo-diesel Puma, který prošel kompletní přestavbou. Zákazník si přál použít originální rám, který byl ale očištěn, kompletně renovována znovu nalakován. Renovací prošel i systém pohonu všech kol.

Ne všechno jde však renovovat a tak bylo potřeba některé díly vyměnit za nové. To se týkalo například chladiče, nebo gumových hadic a komponent. vůz také dostal nový nerezový výfukový systém, nové kardany a nápravové diferenciály. Podvozek byl přizvednut o 51 mm s použitím sady SuperGaz a v podbězích se objevila zesílená kola Wolf s terénními pneumatikami Goodyear Wrangler MT/R.

Karoserie, včetně masky chladiče a rozšíření blatníků, je lakována v zelené barvě Grasmere Green, střecha dostala bílý lak Alaska White a přední nárazník je chromovaný. Na kapotě je také možné si všimnout plaketek edice Heritage. Uvnitř vozu je eko-kožené čalounění, nové koberce, přidaná zvuková izolace, elektrická okna a řada dalších prvků komfortní výbavy.

Poláci mají navíc oproti konkurenci tu výhodu, že jsou i výrobcem šasi pro Defendery. Na světě jsou přitom takové společnosti pouze čtyři a Land Serwis je jedinou mimo území Velké Británie. I díky tomu mohou nabídnout vozidlo upravené přesně podle požadavků každého zákazníka. Mohou nabízet upravené podvozky, silnější motory, záložní nádrže, atd. Navíc mohou montoval i různá příslušenství, jako jsou navijáky, zvedací plošiny, atd.

Nové rámy podvozku by měly být oproti originálu silnější a navíc jsou galvanizovány, což jim ještě přidává na odolnosti a životnosti. Land Sersiw má navíc zásobu šasi pro výrobu Defenderů s rozvorem 90, 110 a 130 palců, což představuje standardní nabídku tohoto modelu.

A ceny? Ty se budou pravděpodobně odvíjet od přání zákazníka, nicméně první prezentovaný model, výše popsaný Defender Crew Cab Pickup, by vyšel na cca 59 900 Euro, což je přes 1.5 milionu korun. Za to už se dá samozřejmě pořídit řada zajímavých aut, nicméně zcela nový a prakticky originální Defender bude na silnicích s postupem doby za stále větší unikát.

Vytisknout

Diskuze: Starý, dobrý a už legendární Defender! Poláci rozjeli originální projekt

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

První digitální showroom značky Škoda v ČR otevřen v Plzni

Škoda otevřela první digitální showroom. Tohle si představuje, že chceme

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud