"Mohlo se to stát komukoliv." Verstappen se Vettela po velké chybě v Německu zastává

Podél úzké trati je krátká štěrková a zeď, Hockenheim chyby nemilosrdně trestá

Podél úzké trati je krátká štěrková a zeď, Hockenheim chyby nemilosrdně trestá | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen se zastal Sebastiana Vettela, který havaroval ve Velké ceně Německa, když v ní vedl. V šampionátu se tak propadl za Lewise Hamiltona z Mercedesu, totéž platí mezi konstruktéry pro jeho Ferrari.



Patnáct kol před cílem závodu na Hockenheimu Vettel probrzdil na stadionu na mokré trati a v zatáčce Sachskurve narazil do zdi. Tím zahodil 25 mistrovských bodů a nabídl prostor Hamiltonovi, jenž po startu ze 14. pozice zvítězil a v šampionátu nyní vede o 17 bodů. Chyba, která pilota Ferrari bude ještě dlouho mrzet.

Verstappen ale jeho náhlé zaváhání chápe, podle něj se to mohlo přihodit komukoliv: "Bylo to na trati velmi náročné. A obzvlášť v té zatáčce. I kdybyste zažili jen to nejdrobnější zablokování kol, tak hned vyjedete mimo. Byly to obtížné podmínky, takže se takové věci stávají."

Na Hockenheim se přihnal déšť, ale nebylo ho tolik, aby se piloti byli rychlejší na přechodných pneumatikách či pneumatikách do deště, navíc pršelo jen v jednom sektoru ze tří.

img-responsive

Sebastian Vettel probrzdil zadní kola a havaroval | foto: Formula1.com

"Zkrátka se snažíte všude hledat přilnavost, ale nechcete moc riskovat, protože už máte nějaké body v kapse. Nechcete o ně přijít tím, že někde vyjedete mimo. Vypořádat se s tím rizikem je velmi náročné. Když jen na okamžik zablokujete kola, vyletíte z dráhy," popisuje Verstappen.

On sám si na chvíli vyzkoušel přechodné pneumatiky, ale o dvě kola později se vrátil na ultra-měkké slicky: "Nevyšlo nám to. Normálně se modlím za déšť, ale tentokrát mi nepomohl. Čtvrté místo bylo to nejlepší, co jsem mohl získat... Rozhodl jsem se zariskovat a nevyšlo to."



Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu