U McLarenu spokojenost

Wurz, Alex

Wurz, Alex | foto: McLaren

Kimi v první řadě, Montoya až v šesté. O nastoupení do závodu se partnerské týmy Michelinu rozhodnou společně.

Rozhodující bude množství paliva v nádrži, ale s Trullim si Kimi Räikkönen asi dříve či později poradí a určitě tak bude bojovat o čtvrté letošní vítězství. Jeho největší soupeř Alonso je navíc až šestý. Juan Pablo Montoya musel vyjet mezi prvními na zaprášenou trať a navíc chyboval.

Kimi Räikkönen (2.):
Bylo to docela dobré kolo, byl jsem hodně blízko pole-position. Ale aspoň jsme v první řadě. Bude zajímavé sledovat, kdy půjde kdo tankovat. Stejně jako ostatním nám rozhodování zkomplikovaly problémy Michelinu, ale jsme rozhodnuti bojovat o titul. Auto pracuje dobře a na závod se těším. Moje strana dráhy bude možná trochu klouzat, ale uvidíme.

Juan Pablo Montoya (11.):
Věděl jsem, že to bude těžké, když jsem musel vyjet tak brzy. Neměl jsem žádný grip, celou dobu jsem se klouzal. Ale kolo jsem zajel dobré. Jednou jsem zablokoval kola, ale to mě moc času nestálo. Na doporučení Michelinu jsme změnili tlak v pneumatikách, ale na jízdu to naštěstí nemá významný vliv. Auto je dost rychlé na vítězství, ale při této startovní pozici to bude těžké.

Ron Dennis, šéf stáje:
Vzhledem k naší strategii jsou naše startovní pozice velmi dobré. Kimiho kvalifikační kolo bylo úžasné a Juan Pablo udělal přesně to, co bylo při jeho strategii třeba. Kimi má šanci vyhrát. Ještě čekáme na výsledky šetření Michelinu. K závodu budeme přistupovat stejně jako všechny ostatní týmy Michelinu.

Foto: West McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu