Button v příštím roce plánuje návrat k závodění na plný úvazek

Jenson Button při tréninku v Monaku

Jenson Button při tréninku v Monaku | foto: Honda Racing F1

Jenson Button se v příštím roce chystá vrátit do závodního kokpitu na plný úvazek. Zatím není jasné, v jaké sérii by případně nastoupit. Teď o víkendu si vyzkouší vytrvalostní cestovní vozy v Japonsku.

Jenson Button loni přenechal svou sedačku u McLarenu mladému Vandoorneovi z Belgie. Formule 1 se ale nevzdal úplně, jelikož v Monaku musel kvůli účasti Fernanda Alonsa na Staré cihelně naskočit do oranžového monopostu. A přestože se dokázal dostat v kvalifikaci do třetí části, startoval až z poslední řady. Příčinou byly výměny komponent, kterými je letos tým McLaren Honda pověstný.

Závod nakonec nedokončil, jelikož musel odstoupit po nehodě s Pascalem Wehrleinem. Posléze se Button nechal vyslyšet, že jeho návrat do F1 je velmi nepravděpodobný.

To ale neznamená, že mistr světa z roku 2009 pověsí závodění na hřebík. Teď o víkendu totiž Brit pojede v závod 1000 km Suzuka, a to v rámci série Super GT.  

Sedmatřicetiletý Button dokonce novinářům Motorsportu sdělil, že v příštím roce by si rád našel angažmá na plný úvazek. "Příští sezónu se budu věnovat závodění na plný úvazek. Zatím nevím, jestli to bude v Americe či někde jinde. Diskuze ale probíhají. Uvidíme, jak to půjde teď o víkendu. Pokud vše půjde dobře a já si budu závodění užívat, což myslím, že budu, tak je možné, že se vrátím."

Brit je i nadále pilotem McLarenu, takže čistě teoreticky by mohl za stáj z Wokingu opět nastoupit, i když je to velmi nepravděpodobné. Vandoorneův kontrakt byl prodloužen a záleželo by hlavně na Alonsovi. A zatím to vypadá, že místo u Ferrari či Mercedesu pro Španěla nebude. Navíc to nevypadá, že McLarenu bude schopen dohnat konkurenci, a pro Brita, který si již nemusí ve světě motoristického sportu nic dokazovat, bude nejspíše hlavní prioritou slušný vůz.

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu