Giovinazzi odjede za Haas první trénink na VC Británie. Uškodí to týmu?

Antonio Giovinazzi v Číně

Antonio Giovinazzi v Číně | foto: Sauber Motorsport AG

Americký Haas pomalu ale jistě dotahuje v Poháru konstruktérů italské Torro Rosso (ztráta 4 bodů) a britský Williams (ztráta 11 bodů). A upevňuje si tak svou pozici ve středu pole.

V Británii ale poprvé monopost Haasu vyzkouší rezervní pilot Maranella Antonio Giovinzazzi, který dokonce odjel první dva závody sezóny za švýcarský Sauber, kdy vystřídal zraněného Wehrleina.

Ital za Haas do konce letošní sezóny odjede sedm volných tréninků. Šestkrát nahradí Magnussena a jednou Grojseana, který i přes klauzuli ve smlouvě k tomuto kroku svolil.

V této části sezóny a s takto vyrovnanými body se může zdát, že nasazení Giovinazziho bude nevýhodou. Šéf Haasu ale věří, že to nijak nezkomplikuje situaci.

"Když to uděláme chytře, tak to nebude nevýhoda. Nechci tu hrát, že by to bylo pro nás výhodné, ale když se to dobře připraví, tak na tom nic neztratíme. Cílem je, aby piloval své schopnosti," řekl šéf americké stáje.

Steiner navíc dodává, že Ital si nebude jen tak kroužit. "Dostal od nás zadání a to bude plnit. Už párkrát si zajezdil u Ferrari a má za sebou pár závodů, takže se do toho umí dostat. Nebude to pro nás plus, ale potřebujeme jen skončit na nule. " dodal k vicemistrovi loňské GP2 Steiner.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu