Vettel prozradil, co mu vadí na sociálních sítích a selfies

Sebastian Vettel v Kanadě

Sebastian Vettel v Kanadě | foto: Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel pro německou televizi vysvětlil, proč nevyužívá sociální sítě.

Čtyřnásobného mistra světa Sebastiana Vettela bez problémů pozná většina lidí. Pilot Ferrari bezpochyby patří mezi nejznámější osobnosti sportu, což dokazuje i jeho vysoké umístění v žebříčku nejlépe placených sportovců.

Zajímavostí tak je, že německý pilot naprosto ignoruje sociální sítě. Například obsah jeho soudobého rivala Hamiltona konzumují miliony lidí na Instagramu, Facebooku, Snapchatu i Twitteru.

Seb má ale pro svůj postoj jednoduché vysvětlení: "Já prostě nechápu, proč bych musel někomu konstantně sdělovat, kde jsem a s kým jsem. Jednoduše nemám tuto potřebu, ale nikoho neobviňuji. Ať si lidé klidně o sobě pořád mluví," řekl devětadvacetiletý Vettel pro německou televizi RTL.

img-responsive

Niki Lauda a Lewis Hamilton po závodě v Číně | foto: Daimler AG

"Já ještě vyrůstal v generaci, kdy lidé byli stydliví, když se jednalo o focení nebo sledování sám sebe," pokračoval německý pilot.

Vettelovi se nezamlouvá ani trend tzv. selfie fotek: "Lidé jen tak přijdou, zeptají se, zda se mohou vyfotit a hned jsou pryč. Občas se jich zeptám, na co to chtějí. Většinou řeknou, že vlastně ani neví. Jednou se mi stalo, že mi fanoušek řekl, že to potřebuje jako důkaz pro své kamarády. A tak jsem mu odpověděl, že asi není moc věrohodný, když by mu to přátelé ani nevěřili."

"Musím se přiznat, že mi dává mnohem více, když si s někým mohu potřást rukou a sdílet s ním nějaký zajímavý okamžik," zakončil dvojnásobný otec Sebastian Vettel.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu