Ferrari se zúčastní extra testů pneumatik do deště pro rok 2018 se starým vozem

Loňské testování pneumatik ve Fioranu

Loňské testování pneumatik ve Fioranu | foto: Pirelli

Ferrari dostane opět jako první možnost ostestovat pneumatiky do deště určené pro příští rok. Ve Fioranu k tomu příští měsíc použije dva roky starý monopost SF15-T.

Pirelli s FIA a týmy odsouhlasilo plán na testování hladkých pneumatik i těch do deště, poté požádalo o několik dalších dnů na dráze se staršími vozy. Ty sice produkují méně přítlaku a byly konstruovány pro užší pneumatiky, italský výrobce přesto věří, že se o nových konceptech může naučit potřebné věci pro další vývoj.

"Naplánovali jsme test ve Fioranu na 2. června. Půjde o auto z roku 2015 a staré rozměry, jen abychom prozkoumali některé nové směry. Momentálně jde pouze o to jedno," potvrzuje šéf Pirelli Mario Isola.

Pneumatiky do deště mají dle oficiálního rozpisu letos pro Pirelli testovat s aktuálními monoposty pouze 31. 5. a 1. 6. v Paul Ricard Red Bull a 19. a 20. července v Magny Cours McLaren.

img-responsive

Antonio Giovinazzi při testu s Ferrari SF15-T ve Fioranu | foto: Scuderia Ferrari

"Dle oficiálního rozpisu pak máme naplánovány jízdy s letošními vozy a nyní zjišťujeme, zda bychom mohli zorganizovat něco jiného. Takový je plán - přidat tento a pár dalších testů," pokračuje zástupce italského dodavatele pneumatik.

Ferrari pro tento červnový test ve Fioranu ještě nejmenovalo žádného jezdce, mohlo by však jít o příležitost pro některého z jejich mladíků, jako je Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc či Antonio Fuoco.

Oficiální testovací plán Pirelli pro rok 2017

Oficiální testovací plán Pirelli pro rok 2017 | zdroj: Pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu