Vettel svým časem jen provokoval, Ferrari je v reálu ještě rychlejší, tvrdí Marko

Kimi Räikkönen v Japonsku pronásleduje Daniela Ricciarda

Kimi Räikkönen v Japonsku pronásleduje Daniela Ricciarda | foto: Pirelli

Doktor Helmut Marko se pro Servus TV rozpovídal o současných výkonech Ferrrari, které jsou prý v reálu ještě úplně jinde. Nakonec přišla řeč i na Valtteriho Bottase, o kterém se Marko domnívá, že není tak rychlý jako Hamilton.

“Ferrari je velmi silné a vypadá, že jejich auto je i spolehlivé. Je to velký rozdíl oproti loňsku. Jedna věc mě opravdu trápí. Znám Vettela moc dobře a vím, že schválně zpomalil na cílové rovince. Víme to všichni. Pokud máte kuráž, abyste něco takového udělali, tak si musíte být jistí, že v tom autě je toho ještě mnohem víc,” okomentoval situaci Marko.

“Nikdo ještě pořádně neukázal karty. Navíc, kdybyste v autě měl o 10 kg více paliva, tak ztratíte dalších 0,35 vteřiny. Líší se i nastavení motoru, to může být další vteřinka. Vše je zatím zahaleno stínem. Pokud by se ale v Melbourne jelo za teplotních podmínek, jako byly v Barceloně, tak by Ferrari jasně vedlo,” pokračoval poradce stáje.

img-responsive

Lindsey Vonnová jezdila s Formulí V8 3.5 na Red Bull Ringu | foto: Red Bull Content Pool

Red Bullu se v katalánské metropoli úplně nedařilo a stáj rakouského nápojového gigantu sužovala celá řada problémů. Pro Austrálii se tak dá očekávat na monopostu RB13  hned celá řada změn.

“Nevyhnuli jsme se nepříjemným potížím. Víceméně se jednalo pořád o to samé. Ale i tak jsme nebyli schopni posunout se nějak výrazně dopředu, rozhodně jsme od toho čekali více. Do Melbourne tak tradičně přivezeme celou řadu nových součástek. Barva ale zůstane stejná.”

Nakonec přišla řeč i na Valtteriho Bottase, který letos bude jezdit po boku Lewise Hamiltona v Mercedesu. Dle Marka za trojnásobným mistrem světa zaostává a pokud by Mercedes letos pokračoval v dominanci, tak by to už nebyla pouze show dvou pilotů.

“V Barceloně se ukázalo, že Bottas nedokáže jezdit tak rychle jako Hamilton. Pokud bude Mercedes i nadále dominovat, tak už to ale nebude jen záležitost jich dvou. Zbytek pole se mezi ně bude moci dostat.”

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu