Honda hlásí hotovo. Co zatím víme o nové pohonné jednotce McLarenu?

Fernando Alonso a Jusuke Hasegawa v Monze

Fernando Alonso a Jusuke Hasegawa v Monze | foto: Honda Racing F1

Nová pohonná jednotka Honda pro sezónu 2017 je prý takřka hotova. Nyní se bude již jen intenzivně testovat.

Do konce letošní sezóny zbývají pouze dva závody a týmy již samozřejmě pracují na vozech pro sezónu nadcházející, která přinese velké množství technických změn. McLaren již má dokonce takřka hotovou i novou pohonoou jednotku od Hondy a zbývá  prý jen intenzivní testování.

"Začali jsme s testy naší pohonné jednotky pro rok 2017. Teď už se jen budeme snažit zlepšovat a budeme chtít vychytat všechny mouchy, než nová sezóna začne. Zatím nemohu říct nic podrobnějšího," prozdradil Yusuke Hasegawa, šéf Hondy. 

V týmu zatím panuje pozitivní nálada. Věří totiž, že spoustu dat z letoška dokážou efektivně využít i příští rok, čímž by si mohli zajistit dobrou výchozí pozici. Bohužel bližší specifikace zatím Honda neuveřejnila. 

"Už pro tento rok jsme udělali několik dobrých změn. Podařilo se nám snížit hmotnost motoru a zvýšit spolehlivost. A to se vždycky hodí. Zatím nemůžu prozradit více o technologii pro rok 2017. Pravidla ohledně pohonné jednotky se ale až tak drasticky nezměnila, proto využíváme spoustu dat z letošní sezóny i pro následující rok," dodal Japonec.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu