Jen blázen by se chtěl zbavit Rona Dennise, tvrdí Ecclestone

Bernie Ecclestone, GP Rakouska (Red Bull Ring)

Bernie Ecclestone, GP Rakouska (Red Bull Ring) | foto: MiZ, F1NEWS.cz

Letos končí Ronu Dennisovi smlouva s McLarenem a dle spekulací to vypadá, že by devětašedesátiletému Britovi nemusel být kontrakt prodloužen. Bernie Ecclestone si ale myslí, že by to byla velká škoda.

Začíná to vypadat, že se McLaren po dvou letech trápení s novou pohonnou jednotkou od společnosti Honda dostává zpět do tempa. Alonso zajel skvělé páté místo v America a jeho týmový kolega Button si ve Státech na body také sáhl. Před týdnem ale vodu rozvířily spekulace ohledně neprodloužení smlouvy Ronu Dennisovi, šéfovi týmu, pro další roky (více zde).

img-responsive

Dennis, Ron | foto: Honda Racing F1

K celé situaci se nyní vyjádřil i Bernie Ecclestone, který by si osobně Dennise v týmu nechal. 

"Kdybych měl vlastní tým, tak bych v něm Rona chtěl mít. Myslím si, že odvádí dobrou práci. Jen blázen by se ho chtěl zbavit. On je tomuto sportu oddaný. Myslím si, že bychom se ho měli snažit podpořit a ne se ho zbavovat. Byla by škoda, kdyby odešel. Je to jeden z těch starých dobrých harcovníků. Navíc drží celých 25 % podílu v technologické skupině McLarenu, což je stejně jako Mansour Ojjeh," okomentoval situaci pro agenturu Reuters Ecclestone, který tento pátek oslaví své šestaosmdesáté narozeniny.

img-responsive

Dennis, Ron | foto: Honda Racing F1

Držitel zbylé poloviny podílu v McLaren Technology Group, Mahmood al-Kooheji, bude bojovat za udržení Dennise ve vedení: "Je to můj kolega, inspirující šéf, který stojí za veškerými nápady. Ať bude jeho rozhodnutí jakékoliv, my ho podpoříme. Doufám, že bude ve funkci i nadále pokračovat. Budu se ho tam snažit udržet."

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu