Druhé Audi A5 není A4 bez páru dveří, nápaditost je mu i tak cizí

ar6, 2. června 2016, 23:34 Google+

Dlouho avizovaná druhá generace Audi A5 byla mnohými dopředu odsouzena jako „ta třídveřová varianta A4.“ Čtyři kruhy ale dokázaly překvapit, a pokračovateli populárního jména dokázaly vtisknout poměrně osobitou tvář. Při velkolepé premiéře nechyběla ani sportovní varianta S5.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Spolu s novou A5 se představilo také sportovní kupé S5.

Spolu s novou A5 se představilo také sportovní kupé S5. | foto: Audi

Sdílejte článek

Poslední provedení Audi A4 je napříč automobilovou komunitou již poměrně dobře známé, porovnání s designem A5 by tak mělo být o moc jednodušší. Ve zkratce se dá říct, že základními rysy se kupé se sedanem nebo kombi shoduje, pak jsou tady ale trochu jiná maska chladiče, odlišný nárazník nebo nová kapota. Hlavní světla mají jiný tvar i optiku a hned tři různé typy výbojek. Ve standardu jsou xenony v kombinaci s LED diodami denního svícení, vyšší verzi představují full-LED reflektory a tu vůbec nejvyšší technologie Matrix LED. Směrem dozadu se nad klikami a ve spodní části dveří táhnou dvě charakteristické linie, velice elegantní střecha zajišťuje koeficient odporu vzduchu cx = 0,25. Zadní LED světla mají na Audi typickou optiku i tvar, mnoho experimentů se nedá čekat ani od víka kufru nebo nárazníku. Oproti předchůdci je kupé až o 60 kilogramů lehčí, za což může konstrukce karosérie i modulární platforma MLB Evo.

img-responsive

Zadní část nového Audi A5 zapadá do korporátního designového stylu. | foto: Audi

Interiér je díky délce 4,67 metru, šířce 1,85 metru a rozvoru s délkou 2,76 metru prostornější než doposud. Tedy pokud mluvíme o řidiči a spolujezdci, vzadu je to pořád spíše o nouzovém přístřeší na pár kilometrů. Zavazadlový prostor s objemem 465 litrů nezklame, praktičnost dále zvyšují sklopná zadní sedadla v poměru 40:20:40, bezdotykové víko kufru nebo elektricky ovládané tažné zařízení. Poznávacím znamením nové A5 bude přístrojová deska Virtual cockpit, tvořená 12,3palcovým displejem, která je propojená s navigačním systémem MMI (ovládání je možné otočným ovladačem, dotykem nebo hlasem), jehož obrazovka na středové konzoli má úhlopříčku 8,3 palce. V základní výbavě ale jsou i nadále analogové budíky a infotainment MMI radio plus se sedmipalcovou obrazovkou.

Spolu s navigací MMI navigation plus dodávají Němci rovněž modul Audi connect, umožňující přístup k internetu pomocí LTE sítě. Nezávisle na modulu se dá k internetu připojit i přes WiFi hotspot. Pro chytré telefony jsou připravena rozhraní Audi smartphone interface a Apple CarPlay, stejně jako bezdrátová nabíječka. K poslechu může hrát audiosystém Bang & Olufsen s prostorovým zvukem a devatenácti reproduktory, který najdeme také u již zmiňované A4. A právě v kabině jsou sedan a kombi poznat nejvíce. Jednotlivé ovládací prvky jsou až na detaily stejné, displej multimediální či navigačního systému pak stojí na totožném místě ve vrchní části středové konzole. Ze srovnání ale zase zpátky k představování, protože standardní LED osvětlení interiéru může nahradit ambientní osvětlení ve třiceti barvách.

img-responsive

Kabina je místem, kde je nejvíc poznat Audi A4. | foto: Audi

Úplně nový je podvozek A5, nabízející údajně ideální poměr mezi komfortem a jízdní agilitou. Tomu napomáhá řízení s elektromechanickým posilovačem, reagujícím na aktuální rychlost vozu. Mezi příplatky nebudou chybět elektronicky řízení tlumiče, volič jízdních režimů Audi drive select, zadní sportovní dieferenciál nebo dynamické řízení s variabilním převodem. Pod kapotou se na začátku prodeje objeví pětice motorů s nižší spotřebou, z nichž dva spalují benzín a tři naftu. Nejslabší jednotkou je dvoulitrové TDI o výkonu 190 koní (400 Nm), dostupné i v úsporné verzi ultra. Následují třílitrová TDI o výkonu 218 koní (400 Nm) a 286 koní (620 Nm). Benzínovou stranu barikády okupují čtyřválce 2.0 TFSI s výkonem 190 koní (320 Nm) nebo 252 koní (370 Nm). Nejsilnější diesel má standardně pohon všech kol a osmistupňový automat Tiptronic, ostatní motory mají na výběr mezi šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou automatickou převodovkou S tronic. K dispozici samozřejmě bude i pohon všech kol quattro.

Prozatimním vrcholem nabídky je verze S5, vybavená mimo jiná mnoha sportovními designovými i interiérovými prvky. To hlavní se ale ukrývá pod kapotou, kde najdeme přeplňovaný třílitrový šestiválec o výkonu 354 koní s točivým momentem 500 Nm. Osmistupňový automat Tiptronic standardně pohání všechna kola, na 100 km/h se tak kupé dostane za 4,7 sekundy a spotřebuje jen 7,3 l/100 km. Komu by stačil jen sportovní design, tomu Audi nabídne exteriérový i interiérový paket S line, respektive výbavové linie Design a Sport. Z moderních bezpečnostních asistentů je v útrobách A5 možné dostat udržování v jízdním pruhu, adaptivní tempomat s asistentem jízdy v koloně, hlídání zezadu přijíždějících vozů při couvání, rozpoznávání dopravních značek, přednárazový systém nebo parkovací asistent. Do prodeje vůz zamíří letos na podzim, základní cenu odhadují německá média na asi 38 000 eur (cca 1 027 000 korun).

Vytisknout

Diskuze: Druhé Audi A5 není A4 bez páru dveří, nápaditost je mu i tak cizí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

VIDEO: Chris Haris představuje nový okruh Top Gearu pro celebrity - anotační foto

VIDEO: Chris Haris představuje nový okruh Top Gearu pro celebrity

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud