Marchionne se stává novým výkonným ředitelem Ferrari

Sergio Marchionne bude zastávat další funkci

Sergio Marchionne bude zastávat další funkci | foto: Scuderia Ferrari

Třiašedesátiletý prezident Ferrari ke své funkci přiřadil i post výkonného ředitele Ferrari. Oznámení o jeho jmenování bylo součástí zveřejnění výsledků hospodaření v Maranellu za první čtvrtletí letošního roku.

Sergio Marchionne ve funkci nahradil sedmdesátiletého Amedea Felisu. Jmenování provázely zprávy o obchodních úspěších Ferrari, které oproti stejnému období v roce 2015 vykázalo zisk 89,5 milionu dolarů, což představuje nárůst o 19 %.

Marchionne má nadále v úmyslu prosazovat Ferrari na trhu s luxusním zbožím. Ačkoliv nebyly zveřejněny podrobnosti o jeho dalších plánech, na veřejnosti byl prezentován plán Ferrari vybudovat v Číně zábavní park, který by navázal na podobná zařízení v Abú Zabí nebo Španělsku, kde je ve fázi vývoje. 

Stoupá rovněž produkce vozů Ferrari, hovoří se o 15 %, letos se očekává produkce 8 000 vozů. Značka v tomto směru rovněž spoléhá na úspěch ve Formuli 1, ale zatím se stáji se vzpínajícím koníkem v erbu nepodařilo přilbížit se dominujícímu Mercedesu. V tomto směru se zatím letošní prognózy příliš nenaplňují.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu