Wolff: Věřím, že Honda bude zase silná

Wolff, Toto

Wolff, Toto | foto: Red Bull Content Pool

Toto Wolff je přesvědčen, že Honda po minuloročním propadu opět zazáří a vyšvihne se zpět nahoru.

Šéf Mercedesu nemá vůbec pochybnosti o tom, že by japonská Honda letos nenapravila loňský propad. Minulý rok společnost bojovala s nespolehlivostí a nedostatkem výkonu svého hybridního motoru turbo V6. Když však měla Honda přes zimu čas na pohonné jednotce pracovat a předělat ji, Wolff si myslí, že je na dobré cestě.

"Honda je velká organizace se spoustou zdrojů a má pohonnou jednotku s nejpůsobivější křivkou vývoje až do roku 2015. I když pro ně byl minulý rok obtížný, pořád jsou velmi dobří a dosáhli pokroku i během sezóny. Nemám žádné pochybnosti o tom, že Honda bude v budoucnosti silným soupeřem," řekl Wolff pro Motorsport.com.

img-responsive

Manor bude mít letos motor od Mercedesu | foto: Pirelli

I Andy Cowell, šéf motorářského oddělení Mercedesu, si myslí, že Honda na tom bude líp: "Přišli rychle a učí se v předních řadách, ale jsou hodně odhodlaní a pracují s McLarenem, který je také odhodlán. Víme přesně, jak McLaren pracoval s daty, takže budou opravdu dobří." Nicméně poté se Cowell nechal slyšet, že koncept nulové velikosti není od Hondy to nejmoudřejší řešení.

Toto Wolf však kromě Hondy vyzdvihuje i tým Manor, který bude v roce 2016 používat pohonnou jednotku od Mercedesu. Prohlásil: "Manor udělá velký krok vpřed, a to nejen díky motoru. Je to skvělá skupina lidí, kteří spolu vycházejí - působiví jedinci s dobrým rozpočtem a správným úsudkem a Pascal Wehrlein v autě. Myslím, že auto i pilot budou mít dobré výsledky."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu