Mercedes: Red Bull nás nikdy o motory formálně nepožádal

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB8

Daniel Ricciardo s Red Bullem RB8 | foto: Red Bull Content Pool

Prezident Mercedesu Dieter Zetsche uvádí, že Red Bull je nikdy formálně nepožádal o dodávky pohonných jednotek.

Podle šéfa závodního týmu Christiana Hornera si majitel Red Bullu Dietrich Mateschitz s nevýkonným ředitelem Mercedesu Nikim Laudou na znamení o uzavření dohody na dodávky motorů Mercedes loni v létě podal ruce.

Rakouský tým pak žil v domnění, že letos přejde na Mercedesy, proto se snažil ukončit vztah s Renaultem. Poté, co však jednání se Stříbrnými šípy i s Ferrari na podzim selhala, bude letos pokračovat se svým francouzským partnerem. Podle prezidenta Mercedesu ale k formálnímu požadavku ze strany Red Bullu nikdy nedošlo.

"Nikdy nás o ně formálně nepožádali. Hovořilo se o tom, ale nikdy nepřišel oficiální požadavek," cituje Zetscheho italská La Gazzetta dello Sport. Podle něj to tedy není tak jednoduché, že by Mercedes zkrátka nechtěl svému soupeři poskytnout své motory.

img-responsive

Podle Dietera Zetscheho Mercedes nikdy oficiální požadavek Red Bullu nedostal. Změnilo by se tím ale něco? | foto: Daimler AG

Po dvou sezónách s hybridními pohonnými jednotkami by si šéf Mercedesu přál, aby se Ferrari zlepšilo a dalo jim pro dobro sportu více zabrat.

"Neřekl bych, že si dělám starosti [o Ferrari], ale je pravdou, že bych rád viděl skutečnou bitvu mezi námi a Ferrari o titul s tím, že bychom my skončili na špici. Souboj mezi dvěma týmy by byl pro Formuli 1 dobrý," dodává Zetsche.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu