Button nedostane nový motor Hondy ani v USA, proč?

Jenson Button v Rusku

Jenson Button v Rusku | foto: McLaren

Jenson Button bude muset zřejmě čekat na nejnovější evoluci pohonné jednotky Honda až do Mexika. Honda přitom nový motor dovezla už do Ruska, tam s ním vyjel v prvním tréninku Fernando Alonso. Závod však absolvuje i on se starší specifikací (tedy tou stejnou jako Button).

Alonso nový motor už ale použije v USA. Druhý kus pro Buttona se Honda pokusí vyrobit co možná nejrychleji to půjde (po kapacitní stránce). Zatím se zdá jako velmi nepravděpodobné, že by 35 letý Brit měl tento motor k dispozici již v USA na dráze v Austinu. 

O týden později, v Mexiku, už by ale měli Japonci stihnout vylepšený motor dodat. Nejzazší datum je Brazílie. Situaci potvrdil i samotný Jenson Button"Ještě není [alonsův motor] pro tuto Grand Prix. Pro tu další už ale bude hotový. Ano, je pravdou, že on ho bude mít už v USA a já ne."

"Potřebujeme ho dostat do alespoň jednoho auta, abychom viděli, co nám přinesl. Můj bude následovat v další Grand Prix." I když by měl Jenson raději stejné podmínky jako Fernando, tak chápe situaci, ve které je Honda před rokem 2016, a proto nemá s preferencí svého kolegy až takový problém.

"V týmu byste rádi udrželi rovné podmínky. Ale v pozici, v jaké jsme, potřebujeme dostat ten motor pod kapotu a vyjet s ním na trať. Potřebujeme s ním ujet hodně kilometrů, abychom viděli, co nás čeká v budoucnosti. Několik dalších závodů pro nás bude testovacích."

img-responsive

Náznak zajiskření v McLarenu? Button tentokrát preferenci svého kolegy akceptuje... | foto: McLaren

"Budou velmi obtížné. Jediným okruhem, kde máme šanci, že si povedeme OK, je Austin. Poté už bude toto auto jenom testovací. Děláme vše, co je v našich silách, abychom z auta dostali vše a získali nejlepší možné výsledky. 

Ale čeká nás hodně testů auta i motoru. Obvykle byste to během sezony již nedělali. Ale my se potřebujeme ujistit, že jdeme správným směrem s ohledem na příští rok."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu