Webber má úspěšně za sebou první test

Webber, Mark

Webber, Mark | foto: Jaguar Racing

Australský pilot už týden pracuje se svým novým týmem BMW WilliamsF1.

Williams včera dokončil čtyřdenní testování na okruhu Circuit de Catalunya nedaleko Barcelony, první z dlouhé série zimních předsezónních testů.

Mark Webber se s monopostem FW26 svezl vůbec poprvé a především se po dvou letech ve službách Jaguaru seznamoval s novým prostředím. Celkem odjel 324 kol, tedy 1497 km. V závěru testování již pracoval i na nastavení vozu a vývoji pneumatik.

Antonio Pizzonia se po všechny testovací dny soustředil na vývoj šasi i pneumatik. Kvůli několika technickým problémům však najel pouze 87 kol, tedy 402 km. Tým bude znovu testovat od 30. listopadu v Jerezu.

"První testy s Markem Webberem byly úspěšné," hodnotí Australanovu práci Sam Michael, technický ředitel Williamsu. "Je to skvělé, že je s námi. Musím přiznat, že mě Mark zaujal svojí rychlostí hned první den ráno. A jeho vyrovnanost a rychlost po celou dobu testů, hlavně při delších jízdách, je působivá. Sdělil nám několik důležitých poznatků o autě, rychle se naučil brzdit, nastavovat a zkoušel pro nás pneumatiky. Na závěr s námi vyvíjel i mokré pneumatiky."

Foto: Jaguar Racing

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu