Raikkonenovi se dařilo, DCho trápily brzdy

Coulthard, David

Coulthard, David | foto: McLaren

Jezdci McLarenu Kimi Raikkonen a David Coulthard zajeli v dnešních trénincích 2. a 11. nejrychlejší čas dne.

Oba piloti dokončili celkem osm měřených kol v prvním a osmnáct ve druhém tréninku. Raikkonenův nejlepší čas se zastavil na 1:15,045s, Coulthard pro své nejrychlejší kolo potřeboval o 1,2s více.

Kimi Raikkonen tak na prvního Michaela Schumachera ztratil pouze 0,044s: "Stihli jsme dokončit náš program a zatím jsem vcelku spokojený. Auto je OK a myslím, že jsme vybrali správné pneumatiky. Je horko, ale v autě to ani necítíte. Teď musíme počkat do zítřejší kvalifikace a hlavně do nedělního závodu, ale zatím po dnešních výsledcích věřím ve velmi úspěšný závod."

David Coulthard dnes zaostal daleko za mladým týmovým kolegou: "Během druhého tréninku jsem udělal dvakrát rychlé hodiny při nájezdu do druhé zatáčky, což nás trochu rozhodilo. Vyvážení auta zatím není ideální, ale aspoň se mi podařílo vybrat pneumatiky. Zítra se budu soustředit na auto, které snad během dne ještě zlepšíme."

Ron Dennis, šéf West McLaren Mercedes: "Provedli jsme výběr pneumatik a teď budeme optimalizovat nastavení obou vozů. Celkově se nám dařilo, ale jistotu budeme mít až v neděli."

Foto: West McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu