Mick Schumacher se v F4 dočkal prvního vítězství

Schumacher, Mick

Schumacher, Mick | foto: ADAC Motorsport

Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa Formule 1 Michala, se včera na Oscherslebenu dočkal svého prvního vítězství na okruzích.

Letos Mick jezdí svou první sezónu za stáj Van Amersfoort Racing v německém šampionátu ADAC Formule 4, doposud závodil pouze na motokárách.

Ve třetím víkendovém závodu po startu ze druhého místa předjel 16letého Thomase Preininga v úvodním kolo a vedení až do cíle už nepustil. Dojíždělo se však za safety carem poté, proto odstupy v cíli nebyly velké. Druhý před Preiningem dojel ještě Schumacherův týmový kolega Joseph Mawson.

"Jsem samozřejmě v extázi. Můj první závodní víkend nemohl dopadnout lépe. Dobře jsem odstartoval, protože mé pneumatiky byly ještě čerstvé. Pak to šlo dobře, nebýt konce, kdy to bylo opět těsné. Výjezd safety caru mi náladu nezkazil. Po tom všem jsem opravdu potěšený začátkem sezóny a těším se na příští sadu závodů," uvádí Mick Schumacher.

schumacher mick
Mick Schumacher se na okruzích dočkal v F4 svého prvního vítězství - půjde
ve šlépějích svého slavného otce? (foto: ADAC Motorsport)

Oschersleben opouští na pátém místě, protože v prvním závodu skončil devátý a ve druhém až dvanáctý. Za první víkend nasbíral 27 bodů, zatímco lídr Marvin Dienst jich má na kontě 58. Pokud jde ale o hodnocení nováčků, v tom Mick vede s 65 body před Jonathanem Cecottem s 48 body.

Fotogalerii z Mickova prvního vítězství najdete zde.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu