Red Bull hrozí odchodem, tentokrát přímo Mateschitz. A setrvání v F1 má zvážit i Renault

Red Bull

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Spolumajitel Red Bullu (vlastní polovinu společnosti), Dietrich Mateschitz, vyvíjí nátlak na Renault - před startem VC v Číně se nechal slyšet, že pokud jeho tým nebude mít konkurenceschopnou pohonnou jednotku, tak z F1 odejde.

Spor mezi Red Bullem a Renaultem se rozhořel po nepovedené VC Austrálie, tento týden se zdálo, že se situace uklidňuje, avšak teď olej do ohně přilil samotný Dietrich Mateschitz. Rakušan opět hrozí odchodem svého týmu z F1, pokud nebude schopen Renault dodat konkurenceschopnou pohonnou jednotku.

"V F1 zůstaneme jenom v případě, že budeme mít konkurenceschopný tým. K tomu je zapotřebí mít konkurenceschopnou pohonnou jednotku, je to předpoklad," řekl Dietrich Mateschitz v rozhovoru pro rakouskou agenturu 'APA'. "Pokud jedno z nich nemáte, tak stále můžete mít nejlepšího jezdce na světě i nejlepší auto, ale stále na vítězství nemáte."

Odchodem z F1 vyhrožovali už i Helmut Marko nebo Christian Horner. Svoji budoucnost v F1 bude zvažovat i přímo Renault - teď situaci vyostřuje i Dietrich, když dostává Renault pod tlak: "Tak zvaný zákaznický motor není, jak všichni víme, řešením. Takže se nám musí společně s Renaultem podařit dostat se na úroveň výkonu Ferrari a Mercedesu."


Red Bull pokračuje v kritice Renaultu, je to dobrý způsob spolupráce? (foto: Red Bull Content Pool)

Po problémech z loňské sezony zintenzivnil Red Bull spolupráci s Renaultem, když převzal zodpovědnost za určitou část vývoje sám. Celou pohonnou jednotku ale rakouský tým stavět sám nechce: "Jednoduše proto, že nejsme automobilový výrobce. Ten takovou investici zvládne.

Jako výrobce motorů je Vašim úkolem dodat konkurenceschopnou pohonnou jednotku. Pokud to zvládnete, pak je to skvělé. Pokud ne, ať už je za tím důvod jakýkoliv, pak byste měli odejít. Spoléháme na Renault, že zvládne stáhnout ztrátu na Ferrari a především Mercedes."

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu