Boullier: McLaren dokáže tvrdě a rychle vyvíjet, obrovský potenciál MP4-30 využijeme

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Pro McLaren to nebylo nejlepší zakončení posledního dne testů v Barceloně. Prakticky celé dopoledne mechanici odstraňovali vadný senzor, odpoledne tým z Wokingu plánovanou závodní simulaci neuskutečnil.

Button vlastně v dopoledním programu zvládl pouze symbolický výjezd v samotném závěru, za čtyři minuty nemohl stihnout dřív než dvě zahřívací kola. Přes zjevné nedostatky a nespolehlivost tým neopouští optimismus - všichni se domnívají, že jsou položeny solidní základy pro další zlepšování a následný vývoj zejména v první části sezóny.

Potvrzují to i slova závodního ředitele týmu Erica Boulliera: "Ohlédnout se za čtyřmi týdny našeho zimního testovacího programu není vůbec jednoduché. Není to až tak nečekané, v loňském roce jsme viděli některé týmy v podobné situaci, jaká postihla letos nás. Navíc nás zaskočila složitost některých nutných změn, s nimi jsme se museli vypořádat.

Pokud se podíváme na počty absolvovaných kilometrů, zdá se, že asi nebudeme dostatečně připraveni, ale musíme si z této skutečnosti vzít něco pozitivního. Nasbírali jsme data, nutná pro dosažení našich stanovených cílů, s nimi budeme dále pracovat.

Dá se očekávat, že start do nové sezóny nebude lehký, ale jsme připraveni na dalším rozvoji tvrdě pracovat. Věřím, že obrovský potenciál, který McLaren - Honda MP4-30 má, dokážeme využít," uzavírá hodnocení Eric Boullier.

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu