Jaké směsi pneumatik přiveze Pirelli k posledním závodům v USA, Brazílii a Abú Zabí?

Pirelli

Pirelli | foto: Pirelli

Pirelli dnes oznámilo nominace pro poslední tři závody letošní sezóny, které se pojedou ve Spojených státech, v Brazílii a v Abú Zabí.

Na Okruh Amerik (Circuit of the Americas) do Austinu přiveze italský výrobce měkkou (žluté zbarvení) a středně-tvrdou (bílá barva) směs. První jmenovaná je letos nejčastěji používanou a dobře vyhovuje široké škále požadavků texaského okruhu.

V Sao Paulu se dočkáme těch nejtvrdších gum: středně- tvrdé a tvrdé (oranžová barva). Okruh Interlagos sice obsahuje nejkratší kolo letošního kalendáře, energetické požadavky jsou ale vysoké a jedna zatáčka navazuje na druhou. Závodí se proti směru hodinových ručiček a brazilský asfalt je hodně drsný.

Naproti tomu Abú Zabí má jeden z nejhladších asfaltů vůbec a Pirelli zde často po svém vstupu do F1 testovalo. Velká cena se jede večer, kdy teploty klesají, proto je nejvhodnější kombinace super-měkkých (červené zbarvení) a měkkých pneumatik, což klade větší důraz na strategie. Finále letošní sezóny bude letos ohodnoceno dvojnásobným množstvím bodů.

pirelli

Tento víkend v Soči nasadí Pirelli měkkou a středně-tvrdou směs, jak jsme vás informovali již dříve.

 

Přehled všech doposud oznámených směsí v sezóně 2014
V letošním ročníku tedy Pirelli použije celkem 6krát superměkkoku a tvrdou směs, měkkou a středně-tvrdou 13krát.

pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu