Räikkönen: V Austrálii to bude otevřené a může se stát cokoliv

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Testování v Bahrajnu je minulostí a (nejen) v Maranellu vrcholí přípravy na úvodní velkou cenu Austrálie. Nezahálí ani Kimi Räikkönen, který se vydal do Itálie hned po ukončení testů, aby tam strávil pár dní prací na simulátoru.

V Albert Parku stál Kimi Räikkönen na stupni vítězů 5krát, z toho 2krát na tom nejvyšším. Poprvé se mu podařilo zvítězit v roce 2007, když debutoval ve Ferrari a podruhé loni, když závodil v barvách Lotusu. 

"Tu výhru s Ferrari si dobře pamatuji. Nemohl to být lepší start do mé sedmé sezóny v F1 než dominantní vítězství z pole position. Loni jsem také vyhrál, což lidi rozhodně překvapilo, protože na rozdíl od roku 2007 jsme s Lotusem nebyli favorité."

A jeho druhá výhra s Lotusem nezaskočila jen ostatní, ale i samotného finského závodníka. Když se jej totiž na pódiu tehdy Sebastian Vettel ptal, jestli je překvapen, Räikkönen s úsměvem na tváři odpověděl, že ano. 

"Kdybych měl ta dvě vítězství v Melbourne srovnat, to druhé bylo snad ještě hezčí, protože jsme měli obtížné zimní testování," vzpomíná na svůj druhý rok ve zlatočerných barvách. 


Letos se Räikkönen vrátil do Ferrari a jeho duel s týmovým kolegou Fernandem Alonsem patří mezi lákadla sezóny (foto: Scuderia Ferrari) 

Co se úvodního podniku letošního ročníku týče, má mistr světa z roku 2007 obavy o počasí. "Já si pamatuji jedinou tamější velkou cenu, kdy celou dobu svítilo sluníčko. Já bych preferoval teplo a obzvlášť letos, když máme zcela nové auto a musíme ještě porozumět spoustě technických aspektů." 

Drží se však svého zvyku a nehodlá předvídat, jak bude vypadat rozložení sil v Melbourne. "K protinožcům míříme s úplně novými auty a hádám, že to bude otevřené a může se stát cokoliv. V Maranellu na F14 T pracovali tvrdě a vypadá to, že to je dobré auto, ale až na trati uvidíme, kdo je nejrychlejší," uzavírá Räikkönen. 


Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu