Členskou závodnicí Sauberu se stává Simona De Silvestrová

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber oznámil podpis smlouvy s pětadvacetiletou švýcarskou závodnicí z IndyCar Simonou De Silvestrovou.

Simona De Silvestrová závodí v USA již od roku 2006 a o čtyři roky později debutovala v americké sérii Indy Car, kde vloni hájila barvy stáje KV Racing. Nyní míří k zisku super licence nezbytné pro závodění ve formuli 1. Jejím úkolem v Hinwillu bude testování na trati, trénink na simulátoru a také fyzická i psychická závodní příprava.

"Je to pro mě obrovský krok vpřed a splnění dlouholetého snu. Jsem opravdu šťastná, že jsem dostala tuto příležitost s tímto týmem. Sauber má skvělou historii a odkaz a navíc je to jediný švýcarský tým v poli, takže o to víc je to vzrušující," uvádí De Silvestrová.

"Nemohu Moniši Kaltenbornové a Peterovi Sauberovi dostatečně poděkovat za jejich podporu a důvěru v mé schopnosti a že mi dali tuto šanci," dodává.

Šéfka týmu Sauber, Moniša Kaltenbornové hodlá De Silvestrovou podporovat a doufá, že jejich svěřenkyně v dalším roce získá místo v F1.

"Po čtyřech letech v IndyCar byl nyní Simoninou ambicí vstup do F1 v roce 2015. Považujeme ji za velmi talentovanou závodnici a proto jsme se rozhodli ji angažovat jako členskou pilotku (angl.: affiliated driver) a podporovat ji v její cestě do královny motorsportu," komentuje situaci Kaltenbornová

Po vývojové pilotce Williamsu Susie Wolffové se tak De Silvestrová stává druhou závodnicí v současném startovním poli.


De Silvestrová míří do F1 (foto: Sauber F1 Team)

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu