Button podpíchl Whitmarshe, chce ale zůstat u McLarenu, kde je velmi spokojený

McLaren

McLaren | foto: McLaren

Jenson Button potvrdil, že by chtěl i příští rok závodit za McLaren, kde je i přes letošní výpadek formy velmi spokojený.

V Belgii se spekulovalo o tom, že by Button tým mohl opustit poté, co prohlásil, že se šéf McLarenu Martin Whitmarsh na opci v jeho smlouvě zatím ani nepodíval. Některá média poté psala o přestupu k Red Bullu či Ferrari.

"Jen jsem chtěl [Whitmarshe] podpíchnout. Bylo to ode mne velmi nefér, jen jsem však konstatoval fakt," přiznává britský pilot v rozhovoru pro Daily Mail. Třiatřicetiletý Button vstoupil do jámy lvové - k McLarenu postaveného kolem oblíbeného Lewise Hamiltona - v roce 2010 poté, co získal titul s Brawnem.

V roce 2011 skončil s McLarenem v šampionátu na druhém místě za Sebastianem Vettelem, letos je s 47 body až devátý, z Wokingu ale odejít nehodlá.

"Očividně se to momentálně neubírá našim směrem, ale bude - a já jsem tady velmi spokojený, cítím se zde dobře a stále cítím, že toho můžeme společně tolik dosáhnout. Budu tady i po zbytek mé budoucnosti ve Formuli 1," dodává odhodlaně Button, který v Belgii dojel šestý. Díky jeho osmi bodům se McLaren dostat v šampionátu konstruktérů na páté místo před Force Indii.

button
Jenson Button McLaren opustit nehodlá (foto: McLaren Mercedes)

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu