Mercedes chce zmírnit trest, žádá FIA o den testování v nadcházejícím testu mladíků

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Mercedes požádalo FIA, aby mu zmírnila trest a umožnila zapojit se do testu mladíků.

Tým se původně vyjádřil, že je spokojený s rozhodnutím a příští týden v Silverstone jezdit nebude, což má být trestem za tajný test s Pirelli dříve v tomto roce.

Podle Autosportu však nyní očekává rozhodnutí FIA, zda mu nepovolí alespoň jeden den, aby mohl nasbírat data před Velkou cenou Maďarska za tři týdny. Argumentuje tím, že by to pro Mercedes nebylo moudré, kdyby do Budapešti zamířil bez jediného kola na nových pneumatikách Pirelli.

Italský dodavatel kvůli obavám o bezpečnost byl donucen změnit letošní specifikace. Po Německu přejde na kombinaci loňských konstrukcí s kevlarovou výztuží a letošní směsi.

Šéf Mercedesu Toto Wolff potvrzuje, že s Mezinárodní automobilovou federací jednají: "Když jde o bezpečnost, tak by bylo dobré, kdyby všechny týmy měly jasno, zda na jejich vozech pneumatiky fungují. Bezpečnost je pro FIA prioritou a já jsem si jistý, že zajistí, aby to bylo stejné pro všechny."


hamilton - rosberg
Nico Rosberg (vpravo) si své již odtestovali po Velké ceně Španělska v Barceloně
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

FIA své stanovisko vydá do konce tohoto týdne včetně nepravděpodobného rozšíření testu na čtvrtý den, což by podle Rosse Brawna dalo Mercedesu šanci testovat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 90 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu