McLaren se sporů mezi svými piloty neobává: V celém týmu panuje dobrý duch

mclaren mp4-28

mclaren mp4-28 | foto: McLaren

McLaren se nebojí, že by měl souboj na dráze mezi Jensonem Buttonem a Sergiem Pérezem ve Velké ceně Bahrajnu přerůst v dlouhotrvající sváry.

Jenson Button si stěžoval na agresivní způsoby během jejich souboje o pozici během závodu, kdy mezi nimi došlo i k lehkému kontaktu a dotyku kol. McLaren připustil, že Pérez zašel trochu daleko, když si obrousil své přední křídlo o pneumatiku Buttona, se svým rozhodnutím nezasahovat do jejich duelu je však spokojený.

"Hovořil jsem nyní s Jensonem, on je ve svém postoji velmi vyspělý. To je na Jensonovi dobré. Dokáže ustoupit a dívat se na věci s nadhledem takovým způsobem, jakým to nejde, když s horkou hlavou zrovna vystoupíte z kokpitu," říká šéf týmu Martin Whitmarsh. "Protože je inteligentní, velmi rychle dojde k závěru, že Sergio není špatný kluk."

Věří, že tvrdý přístup mladého Mexičana k závodu byl výsledkem tlaku, pod který se v úvodních závodech za McLaren dostal: "Jenson ví, že jeho týmový kolega byl hodně kritizovaný. On je mladý, dostal se trochu pod tlak, musí se ještě učit a musí něco prokázat.

Byl jen klukem pod tlakem, který na to v určitých chvílích možná tlačil až příliš, to je však lidské. Tyto chlapce se snadno zvládá, protože jde o opravdu dobré lidi, a mezi všemi částmi týmu panuje dobrý duch. Jsme závodníky a každá polovina garáže chce porazit tu druhou, podle mě ale jde o správnou dynamiku," dodává Whitmarsh.

button - perez
Jenson Button v Bahrajnu před Sergiem Pérezem (foto: McLaren Mercedes)

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu