McLaren si chce Hamiltona udržet, nabízí mu přes 600 miliónů ročně

McLaren

McLaren | foto: McLaren

McLaren si chce udržet Lewise Hamiltona ve svém voze, a tak je mu ochotný nabídnout smlouvu, která by mu zajistila příjem ve výši přes 600 miliónů korun ročně. Jezdec je s týmem McLaren spjat od svých 13 let.

Je ale nepravděpodobné, že by došlo k podpisu jakékoliv smlouvy dříve než na konci léta nebo dokonce až na podzim, to už budou doladěny všechny detaily smlouvy a Lewis bude mít dostatek času na zvážení všech možností. Na konci letošní sezony vyprší jezdci jeho stávající pětiletý kontrakt, který mu zajištuje 475 miliónu korun ročně, Lewis Hamilton by si tedy polepšil zhruba o více než 130 miliónů Kč ročně.

Zpočátku se mluvilo o dalším pětiletém kontraktu. Pro Brita by ale byl mnohem smysluplnější kontrakt na délku 3 let s možným vypovězením na základě špatných výsledku po 2 letech. Bod, na kterém mohou jednání váznou a který by je mohl protáhnout až do pozdního léta nebo podzimu, je Hamiltonova volnost při reklamních akcích a jeho soukromá komerční práva.

XIX Entertainment, společnost zastupující jezdce McLarenu, totiž chce větší svobodu pro svého svěřence. To znamená, že by Hamilton mohl spojit svoje jméno i jinými značkami než s těmi, které podporují McLaren.

Simon Fuller, výkonný ředitel XIX, by měl červenec a srpen trávit v Londýně, aby sledoval, jak se daří jeho dalším svěřencům - Davidu Backhamovi a Andy Murrarymu. Právě v tomto čase se očekává, že měla proběhnout většina jednání.

V příští sezoně by mohla být potenciálně volná místa u Ferrari, Red Bullu a nebo také u Mercedesu. Je tedy možné, že by se Lewise pokusila získat některá konkurenční stáj. Pochopitelně je také možné, že se k přestupu do jiného týmu rozhodně sám Hamilton, například za účelem získání lepšího vozu. 


Lewis Hamilton v nejpomalejší zatáčce šampionátu (foto: Vodafone McLaren Mercedes)

Jen dodejme, že kolega Lewise, Jenson Button zajel včera nejrychlejší čas během monackých čtvrtečních tréninků, jenže v závěru sprchlo, a tak je velmi obtížné posuzovat rychlost jednotlivých týmů. Jezdci McLarenu si myslí, že je na tom zatím nejlépe Lotus (viz zde). Ten včera zákázal svému jezdci, Kimimu Räikkönenovi, start ve Finsku (psali jsme zde a zde). 

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu