Gillan děkuje za minimalizaci škod při vážné události

Williams

Williams | foto: Williams F1 Team

Provozní ředitel Williamsu Mark Gillan vyjádřil své díky svým rivalům, kteří při včerejším ohni v garáži britského týmu rychle zareagovali a nabídli svou pomoc.

Oheň zachvátil garáže zhruba hodinu a půl po skončení závodu VC Španělka, ve které se radovali z vítězství poprvé od roku 2004, kdy zvítězil Juan-Pablo Montoya. Oslavy tak netrvaly dlouho.

Rychlý zásah od členů týmů Force India a Caterham sousedících s Williamsem měl zminimalizovat škody: "Chtěl bych jménem Williamsu vyjádřit své díky všem členům týmů, kteří nám včera během požáru pomohli. Bylo úžasné, s jakou podporou jsme se setkali," řekl Autosportu.

Poděkoval však nejen týmům, ale také FIA, FOM a všem, kteří přispěli k rychlému zvládnutí vážně situace. "Po tom skvělém výsledku to bylo velké zklamání, ale škoda byla limitována právě díky reakcím ostatních," uvedl.

Potvrdil, že Williams při požáru přišel o velkou řadu svého vybavení. I přesto však nepochybují o tom, že tým bude v Monaku plně provozuschopný.

"Poškození bylo velké, přišli jsme o řadu vybavení včetně IT techniky. V příštích dnech se zaměříme na to, které věci nemáme kompletní. V Monaku budeme mít vše potřebné, i když možná nám pár extra věcí bude scházet, protože s sebou samozřejmě nevozíme náhradní díly pro všechno.

Šetření ukázalo, že šasi vozu Bruna Senny je nepoškozeno. Přesto se tím bude Williams ještě blíže zaobírat a prozkoumají auto ještě detailněji.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu