Daewoo připravuje luxusní sedan

Jan Fiala, 24. dubna 2007, 17:07 Google+

Korejská značka Daewoo, patřící do koncernu General Motors, se na českém trhu prodává pod jménem Chevrolet. Přesto si zachovává vlastní vývojové centrum, ve kterém vzniká nový prémiový sedan úctyhodných rozměrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
up!

up! | foto: General Motors

Sdílejte článek

Jeho pracovní název je L4X a půjde o budoucí vlajkovou loď značky, která se již v předprodukčn í verzi honosí úctyhodným rozvorem, který si nezadá s Audi A8, Mercedes-Benz třídy S nebo BMW řady 7.  Vůz bude mít, jak je v této třídě vozů obvyklé, pohon zadních kol a podle vyjádření představitelů automobilky se již produkční verze od předváděcího modelu nebude příliš lišit. L4X by tak mělo nabídnout špičkovou úroveň zpracování, maximální bezpečnost a bezkonkurenční komfortní výbavu - jinak tomu v této třídě vozů snad ani nemůže být.

Model L4X je prozatím vybaven výkonným šestiválcem V-6 o zdvihovém objemu 3,6 litru, který je spřažen s pětistupňovou automatickou převodovkou, která se vyznačuje velmi jemným řazení. Motor je vyroben ze slitin lehkých kovů a dosahuje výkonu 258 koní v 6500 otáčkách za minutu. Maximum točivého momentu 347 Nm je dosahováno ve 3200 otáčkách.

Vůz L4X má skvělé jízdní vlastnosti a nabízí špičkový komfort i ovladatelnost. Za to vše vděčí dynamické karoserii, která je postavena na podvozkové platformě o rozvoru fantastické délky 3009 mm. Také strukturální tuhost karoserie a podvozku je špičková a naplno tak lze využít sofistikovaného pohonu zadních kol.

Vůz se honosí elegantním designem exteriéru, který jej jednoznačně odlišuje od jiných vozů v tomto segmentu. Design je charakterizován protáhlou siluetou a širokým rozchodem. Prodloužené zadní dveře jsou klíčem k dosažení takto dramatických proporcí, které jsou zdůrazňovány i pozvolna klesající střechou vozu a honosnou kombinací kol a pneumatik. Výsledkem je nejdelší rozvor mezi korejskými sedany, přičemž především přední kola jsou umístěna až v rozích karoserie, takže vůz nejen vypadá, ale také dosahuje až sportovně laděných výkonů.

Ze zajímavých detailů jmenujme boční blikače s LED diodami, či nádherná koncová světla, opět s LED technologií a s efektem jasně chromového designu. Vepředu najdeme bi-xenoné světlomety, jejichž vzhled se blíží vzhledu diamantu. Chromované jsou také rámy oken a kliky dveří.

Tématy pro design interiéru jsou komfort, harmonie, luxus a pozornost, kterou návrháři věnovali každičkému detailu v kabině. Model L4X nabízí prostornou a bezpečnou kabinu, která všem přepravovaným osobám poskytne prestižní prostředí, dostatek prostoru pro jejich zavazadla a špičkovou ergonomii.

Produkční verze nové vlajkové lodi značky GM Daewoo bude chtít nabídnout vskutku prémiový komfort, a proto bude disponovat širokou škálou bezpečnostních i komfortních prvků, včetně navigace s modulem pro příjem televizního signálu v digitální kvalitě, bi-xenonovými světly, střešními airbagy, třízónovou automatickou klimatizací, elektricky ovládanými sedadly s třístupňovým vyhříváním a možností masáže zad, elektrickými záclonkami pro cestující na zadních sedadlech, couvací kamerou nebo elektricky sklopnými vnějšími zpětnými zrcátky.

Foto: General Motors

Vytisknout

Diskuze: Daewoo připravuje luxusní sedan

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Riviera

Buick Riviera, návrat legendárního jména

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud