Hamilton může po třech GP přepsat historii

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton poutá svým debutem pozornost. A co teprve, když už se ve třetím závodě v kariéře může zapsat do historických tabulek Formule 1?

Hamilton se v případě dojezdu mezi prvními třemi stane prvním nováčkem, který ve třech úvodních závodech po sobě povstal na stupně vítězů.

Britská média vynášejí dvaadvacetiletého jezdce do nebes, ale zlí jazykové a anonymní pozorovatelé jeho úspěchy dávají na vrub výbornému McLarenu MP4-22. Nebýt rychlého stříbrného šípu, vstup do F1 by pohádkový nebyl.

Nejmenovaný Hamiltonův rival pro Španělský deník Diano As řekl: „Lewis odvádí skvělou práci, ale v kvalifikaci je v průměru o pět desetin vteřiny pomalejší, než Alonso. To je pomaleji, než býval Fisichella. A z Giancarla už nikdo poblázněný není.“

Na druhé straně finský deník Turun Sanomat upozorňuje na fakt, že Hamilton byl den před malajským závodem blízko fyzickému zhroucení. Doktor v útrobách McLarenu Aki Hintsa řekl, že Hamilton během pátečních tréninků zápasil s velkými problémy, jelikož neuposlechl lékařských rad. „Lewis nemohl v druhém tréninku podat dobrý výkon. Byl jednoduše úplně vyčerpán,“ řekl Hintsa.

foto: McLaren Mercedes

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu