Brundle: Schumacher neměl odcházet

Schumacher, Michael

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý jezdec formule 1 a vyhlášený komentátor stanice ITV Martin Brundle je přesvědčen, že Michael Schumacher odcházet z formule 1 neměl.

Brundle lituje nenaplněného partnerství mezi Schumacherem a Raikkonenem. Podle jeho slov neměl Schumacher za celou svou kariéru rovnocenného týmového kolegu se kterým by musel tvrdě soupeřit.

„Jedna z největších Michaelových stinných stránek je, že nikdy nesoupeřil se silným týmovým kolegou v týmu. Viděli jsme Sennu a Prosta, Mansella a Piqueta, ale nikdy jsme neviděli Michaela se silným soupeřem,“ napsal Brundle pro ITV.

„Nevím proč by se měl Michael ve své kariéře kohokoliv bát. Z mého pohledu měl v příštím roce závodit po boku Kimiho Raikkonena, protože by ho podle mne porazil,“ pokračoval Brundle, kterého očividně tento postoj velmi zklamal.

„Mohli jsme vidět stále se vyvíjejícího Felipe Massu, jenž ho čas od času v tomto roce porazil. Ale v další sezóně bude Raikkonen v novém týmu a se všemi velkými změnami, jako třeba přestup na Bridgestone, by měl Michael výhodu.“

„Určitě by byli s Raikkonenem vyrovnaní a pravděpodobně by jej i porážel, přinejmenším v počáteční fázi. Ale takhle on nepracuje a nemusíte s ním souhlasit, v šampionátu přece překonal mnoho rekordů.“

Foto: Scuderia Ferrari

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu