Alonsův náskok je pryč

Alonso, Fernando

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso bude muset bojovat od nuly, jako by sezóna teprve začínala. Má už pouze jediného soupeře, jenže příliš rychlého.

V první polovině sezóny si Alonso a Renault vybudovali obrovský bodový náskok, stejně jako loni před McLarenem. Ale letošní Ferrari dokázalo na nepříznivou situaci rázně odpovědět a Alonso teď vede o pouhé dva body, což je rozdíl jediného místa na stupních vítězů. V poháru konstruktérů už vede Ferrari.

Ferrari je rychlejší než Renault a dnešní exploze motoru francouzskému týmu a španělskému pilotovi na náladě také nepřidá. Schumacher dnes měl štěstí, Alonso si prožil smolný víkend, poznamenaný navíc neuvěřitelně křivým rozhodnutím traťových komisařů. Ale to na věci nic nemění. Favoritem v boji o titul po dnešku není Alonso, ale Schumacher.

Fernando Alonso: "Nemohl jsem motor šetřit, potřeboval jsem se posunovat dopředu. Myslím, že dnes tady bude mít radost jedno procento lidí. Ti lidé, kteří včera rozhodli závod. Doufám, že se jim bude dnes v noci dobře spát. Za normálních okolností jsme rychlejší. Byli jsme rychlejší v Maďarsku a v Turecku a s pneumatikami Michelin jsme měli vyhrát i tady. Myslím, že jsme dost rychlí na vítězství."

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu