Hlavní slovo v Renaultu má...

Dassas - Ghosn - Briatore

Dassas - Ghosn - Briatore | foto: Lotus F1 Team

Kdo je hlavní postavou stáje Formule 1 francouzské automobilky? Prezident Alain Dassas? Nikoliv, rozhodující postavou se zdá být šéf týmu Flavio Briatore, alespoň co se personálního obsazení týká.

Alain Dassas byl dotázán na jezdecké složení v roce 2007 a zda Flavio prodlouží svoji smlouvu. Tým díky váhavému přístupu šéfa automobilky Carlose Ghosena je jako subjekt Formule 1 poněkud nespolehlivý a odráží se to i v jeho současném postavení.

Přestože získal loni oba tituly, zatím stále vede v Poháru konstruktérů a jeho pilot Alonso kraluje průběžnému pořadí jezdců, jezdecká sestava Renaultu je otevřená a hvězdný pilot zatím uloven stále nebyl.

„Kimi Raikkonen by byl jistě skvělým členem naší stáje. Podobných jezdců na trhu moc není, ale i tak máme dobrou východiskovou pozici, neboť Flavio Briatore je v hledání nových talentů velmi úspěšný. Nevylučuji proto, že se vedle Giancarla objeví mladý pilot,“ uvedl Dassas.

Do úvahy přichází bezesporu druhý Fin ve startovním poli, Heikki Kovalainen, který je podle Francouze pro závody už připravený. „Já ale rozhodovat o jezdecké sestavě nebudu, to je věc Flavia Briatoreho.“

Jiná věc je však skutečnost, že budoucnost Briatoreho nemusí být nutně spjata s Renaultem, neboť prodloužení smlouvy Ital odkládá a odkládá. Naposledy chtěl být konkrétnější při GP Německa, ale nebyl.

„Flavio se musí rozhodnout, my o něj zájem máme. Podle mého soudu tu ale zůstane,“ předpokládá Alain Dassas.

Otázka budoucnosti Briatoreho v Renaultu je však pravděpodobně spojená především  s konkurenceschopností týmu. Bez špičkových jezdců to na titul nebude a Flavio druhé housle nebude chtít hrát...


Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu