Trumf Mercedesu Allison znovu na scéně. Popsal, jak chce dostihnout Red Bull

Nejlepší jezdci na pódiu po závodě v americkém Austinu

Nejlepší jezdci na pódiu po závodě v americkém Austinu | foto: Red Bull Content Pool

V Bahrajnu to byla pro Mercedes místy až krutá noční můra, německá stáj však svůj vůz postupně zdokonaluje a s dosaženými pokroky je spokojena.

Zejména v Austrálii vypadal Mercedes slušně. Černé šípy využily technických problémů Sergia Péreze a kvalifikovaly se na druhém a třetím místě. Hned za Maxem Verstappenem. Toho navíc jak George Russell, tak i Lewis Hamilton předčili na startu, díky čemuž patřil Mercedesu po prvním kole pomyslný double. Cílem závodu projel Hamilton nakonec jako druhý, George Russell nedokončil kvůli technickému selhání. Mercedes však jde nahoru.

„Samozřejmě nás mrzí, že George nedojel. Po celý víkend byl velmi konkurenceschopný, takže bychom pravděpodobně získali opravdu dobrý týmový výsledek. Na druhou stranu jsme však spokojeni s tím, jakého jsme dosáhli pokroku. Ten byl zřejmě maximální, jakého je tento vůz schopen. Nechci říct, že jsme učinili zásadní průlom, ale posunuli jsme se o slušný kus dopředu," říká James Allison.

img-responsive

Lewis Hamilton na pódiu po závodě v Austrálii | foto: Mercedes AMG F1 Team

Uznávaný technický odborník zároveň nastínil, co Mercedes chystá během nadcházejících závodů. „V aerodynamickém tunelu děláme maximum, abychom našli co nejvíce přítlaku. Konstrukční oddělení pracuje pro změnu na tom, aby přivedli k životu díly, které jsme nedávno objevili díky simulacím. Jsou to například věci související se zavěšením. Díky nim by vůz měl být stabilnější a jezdci by měli být schopni dostat jej na samotnou hranici možností."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu