McLaren hlásí velké změny. Key končí. Přichází posila z Ferrari

James Key

James Key | foto: Red Bull Content Pool

McLaren se v začátku letošní sezony trápí. Britský tým proto nyní oznámil restrukturalizační změny.

Hlavní novinkou je konec dosavadního technického ředitele Jamese Keye. Uznávaný odborník přišel do Wokingu v roce 2019 a McLaren si od něj hodně sliboval. Teď se ale jejich vzájemné cesty rozcházejí. Adaptace na nová pravidla, která vešla v platnost v roce 2022, se McLarenu zkrátka nepovedla. A asi hlavně proto nyní James Key končí.

Klasického technického ředitele už McLaren mít nebude. Místo toho se vlády ve Wokingu ujme tříčlenná skupina odborníků, kteří se budou zodpovídat týmovému šéfovi Andreasi Stellovi. Peter Prodromou zaujme pozici technického ředitele pro aerodynamiku, Neil Houldey bude technickým ředitelem pro inženýrství a design a David Sanchez bude mít pod palcem koncept vozu a výkon.

img-responsive

McLaren MCL60 - Mercedes | foto: McLaren

Právě Sanchez je patrně tím nejzajímavějším jménem. Zkušený inženýr působil ještě nedávno u Ferrari, kde byl zodpovědný za vývoj aerodynamiky. K McLarenu bude moci nastoupit od 1. ledna 2024 po absolvování nucené dovolené. 

Nová struktura technického oddělení nám dává možnost maximalizace našich inženýrských možností. Věřím, že díky ní budeme dostatečně efektivní a posuneme se směrem dopředu. Další optimalizace a modernizace infrastruktury nás čeká brzy, Jsem také rád, že u McLarenu můžu znovu přivítat Davida Sancheze, který k nám přináší spoustu zkušeností," říká šéf stáje Andrea Stella.

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu