Blíží se Bottasův konec u Mercedesu? Wolff mu chce hledat angažmá

Valtteri Bottas po kvalifikaci v Barceloně

Valtteri Bottas po kvalifikaci v Barceloně | foto: Mercedes AMG F1 Team

Už brzy by se měla veřejnost dozvědět o tom, kdo bude v příští sezoně závodit po boku Lewise Hamiltona. Všeobecně se předpokládá, že Mercedes dá přednost Georgi Russellovi.

Tento předpoklad nyní nepřímo potvrdil šéf Stříbrných šípů Toto Wolff, který se nechal slyšet, že Valtteri Bottasovi pomůže najít v případě potřeby nové angažmá. Připomeňme, že rodák z Nastoly působí od Mercedesu od roku 2017, přičemž do týmu ho po nečekaném konci Nica Rosberga přivedl právě Wolff - Bottasův manažer.

Jestliže se jako tým rozhodneme dát příležitost někomu jinému, bude mou povinností, abych Valtterimu pomohl zajistit skvělou budoucnost," říká Wolff, který se netají tím, že ho s Bottasem pojí blízký osobní vztah. Fin by mohl podle zákulisních informací zamířit do Alfy Romeo, kde by nahradil svého krajana Raikkonena. Letošní výkony Kimiho nejsou ideální, a tak se začíná stále více spekulovat o konci jeho bohaté formulové kariéry.

Bottas by se tak mohl stát novým lídrem týmu. To je sice něco, co se mu u Mercedesu nepodařilo, ale podle Wolffa v tom hraje roli pouze faktor Hamilton. „Být týmovým kolegou neúspěšnějšího jezdce v historii Formule 1 není snadné. Není snadné v takových podmínkách zazářit, Valtteri byl každopádně skvělý."

„Je to prostě důležitý člen týmu," doplňuje Wolff, jemuž s příchodem Bottase k Mercedesu ubylo nezanedbatelné penzum práce a hlavně nervů. Po letech soupeření mezi Hamiltonem a Rosbergem měl totiž Mercedes jasně stanoveného pilota číslo jedna a dva. Bottas objektivně řečeno nebyl, není a ani nebude rychlý jako Hamilton, svou roli však plní velmi dobře. 

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu