Hybridní revoluce v Paříži? Toyota pojme světoznámý autosalon po svém

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 17. září 2018, 16:56 Google+

Na pařížském autosalonu letos Toyota návštěvníkům představí pouze hybridní vozy a ukáže, jak se připravuje budoucnost. A to v rámci unikátní digitální tiskové konference. Na autosalonu v Paříži se budou exkluzivně prezentovat dva klíčové produkty: hybridní technologie a nová globální architektura TNGA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota v Paříži představí jen hybridní modely

Toyota v Paříži představí jen hybridní modely | foto: Toyota

Sdílejte článek

Toyota již přes 20 let vyvíjí, zdokonaluje a uvádí na masový trh technologii hybridního pohonu s autonomním dobíjením. V Paříži letos Toyota představí výhradně vozy s hybridním pohonem - od malého Yarisu přes nejnovější generace modelů Corolla a RAV4 až po Toyotu Camry.

Základem nové nabídky modelů a hnacích ústrojí je nová globální architektura TNGA (Toyota New Global Architecture). TNGA není jen podvozkovou architekturou, ale také konstrukční a designovou filozofií. Kromě vylepšení v otázkách jízdní dynamiky vozidel umožňuje i další posun na poli designu exteriéru a interiéru s vyšším důrazem na emoce.

Na stánku se uskuteční světová premiéra zbrusu nového kombi Corolla Touring Sports společně s odhalením pětidveřového hatchbacku. Díky nové platformě TNGA-C se nová Corolla chlubí emotivním designem a umožňuje volit ze dvou typů hybridního pohonu – 1,8 litru nebo zbrusu nového 2,0 litru.

V evropské premiéře se též představí nová Toyota RAV4, pyšnící se robustním designem, novou podvozkovou architekturou TNGA-K a novým hybridním pohonem 2,5 litru.

Po 14 letech nepřítomnosti se do západní Evropy vrací model Camry v kompletně novém provedení, včetně nové podvozkové architektury TNGA-K a nového hybridního pohonu 2,5 litru.

Před 20 lety se na autosalonu v Paříži poprvé ve světové premiéře ukázala Toyota Yaris. Na oslavu tohoto výročí se nyní bude nabízet speciální edice ‚Y20‘ s výrazným zlatým lakem ‚Golden Yellow‘, který jsme mohli spatřit i na původním modelu z roku 1998, avšak v tomto případě má karoserie dvoubarevné lakování v kombinaci s moderní tmavě šedou střechou a dalšími akcenty ve stejném tónu. Další speciální edice ‚Toyota Yaris GR Sport‘, rovněž prezentovaná na autosalonu, oslavuje rallyové úspěchy týmu Toyota GAZOO Racing.

img-responsive

Toyota Yaris GRMN | foto: Toyota

Kromě automobilů představí Toyota i nejnovější výsledky vývoje bezpečnostních technologií v podobě paketu Toyota Safety Sense s novými vlastnostmi a funkcemi (ve výbavě nové Corolly a RAV4).

Ve vyhrazeném prostoru Toyota GAZOO Racing se bude prezentovat vítězný monopost Toyota TS050 Hybrid LMP1 ze závodu Le Mans 2018, včetně vytoužené trofeje Le Mans.

Nový stánek

Automobilový průmysl prodělává největší proměnu za poslední století a sama Toyota pracuje na přeměně z automobilky ve firmu poskytující pokrokové služby mobility s cílem nabízet lepší možnosti mobility pro všechny.

O této proměně značky vypovídá i stánek na autosalonu se třemi samostatnými zónami. První zóna ‚Start your impossible‘ je věnována novým řešením mobility a budoucím inovacím. Druhá zóna oslavuje aktivity Toyoty ve světě motoristického sportu - tým Toyota GAZOO Racing. A třetí zóna je určena pro nové modely Toyota s jednoznačným zaměřením na nejnovější nabídku hybridních vozů s autonomním dobíjením.

img-responsive

Toyota Auris Touring Sports Freestyle | foto: onm / AutoRoad.cz / INCORP images

Nové pojetí tiskové konference

Měnící se podmínky mediální komunikace jsou zřejmé i z proměny tradiční tiskové konference na stánku autosalonu v nový digitální formát „on-demand“ s možností zúčastnit se konference kdykoli - ať již na stánku nebo on-line, na autosalonu nebo kdekoli jinde na světě.

Zahájení digitální tiskové konference se ujme Dr. Johan Van Zyl, prezident a generální ředitel Toyota Motor Europe, po němž následuje interaktivní systém s jednotlivými moduly, které pokrývají vystavovaná vozidla a další klíčová sdělení.

Vytisknout

Diskuze: Hybridní revoluce v Paříži? Toyota pojme světoznámý autosalon po svém

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Ilustrační foto

Nebaví vás zdlouhavý úklid interiéru? S těmito triky ho zvládnete za chvíli

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud