Škoda Wallbox iV a POWERPASS: Pohodlné a komfortní nabíjení elektromobilů

AutoRoad.cz / Pavel Stavebník, 19. března 2021, 23:37 Google+

ŠKODA činí další kroky na cestě k elektromobilitě zcela připravené pro každodenní používání. V rámci svého iV ekosystému nově nabízí i wallboxy pro domácí využití nebo pro provoz ve firmách. Karta POWERPASS umožňuje pohodlné nabíjení vozů ŠKODA iV na cestách. ŠKODA Wallbox iV se nabízí ve dvou provedeních a plní veškeré individuální potřeby a požadavky zákazníků – od běžného řidiče až po provozovatele vozových parků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Enyaq iV nabíjená prostřednictvím zařízení Wallbox iV dodávaného automobilkou

Škoda Enyaq iV nabíjená prostřednictvím zařízení Wallbox iV dodávaného automobilkou | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Rozsáhlý servisní balíček značky ŠKODA zahrnuje kromě detailního poradenství rovněž instalaci boxu na místě a jeho pozdější servis. Nabíjecí aplikace nebo karta POWERPASS nabízí nejen přístup k až 195.000 nabíjecích stanic v celé Evropě, ale také pohodlné měsíční vyúčtování.

ŠKODA Wallboxy iV umožňují rychlé a pohodlné nabíjení elektrifikovaných vozidel. Wallboxy řady iV lze komfortně využívat ve vlastní domácnosti, navíc však mohou nabíjecí zařízení sloužit také jako benefit například pro zaměstnance ve firmách nebo pro zákazníky v soukromých hotelech či restauracích. Díky jejich robustní konstrukci a odolnosti vůči povětrnostním vlivům je lze využívat stejně dobře v budovách i pod širým nebem. Wallboxy jsou k dispozici s třífázovým připojením a je možné je flexibilně připojit ke stávající elektroinstalaci. Wallboxy tak představují důležitou součást ŠKODA iV ekosystému, který zákazníkům značky ŠKODA nabízí komplexní servisní služby související s elektromobilitou. Ty kromě služeb mobility zahrnují také kartu POWERPASS, díky které uživateli stačí jediná karta POWERPASS nebo aplikace POWERPASS v chytrém telefonu k tomu, aby pohodlně a nekomplikovaně nabíjel svůj vůz u téměř 80 % všech evropských dobíjecích stanic.

img-responsive

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV | foto: Škoda Auto

ŠKODA Wallbox iV ve dvou různých variantách
ŠKODA AUTO uvádí dvě různá provedení ŠKODA Wallboxu iV: Základním provedením je ŠKODA iV Charger Connect, který disponuje připojením prostřednictvím LAN a wi-fi a nabízí díky tomu řadu dalších funkcí. Proces nabíjení lze například pomocí aplikace POWERPASS řídit i na dálku, kromě toho tento typ wallboxu disponuje i RFID-čtečkou, která zabraňuje jeho zneužití, a to třeba v parkovacích domech. Špičkovým typem wallboxu v nabídce je ŠKODA iV Charger Connect+ nabízející další možnosti dálkového ovládání. Tento wallbox vedle LAN a wi-fi disponuje také připojením LTE a díky tomu je schopen prostřednictvím mobilní sítě komunikovat se serverem. Kromě RFID-čtečky je v něm současně integrován i certifikovaný elektroměr, který umožňuje sledovat spotřebu prostřednictvím aplikace POWERPASS.

Doba nabíjení závisí na výkonu wallboxu a na kapacitě vozu
ŠKODA Wallbox iV umožňuje v závislosti na kapacitě konkrétního vozu nabíjení výkonem až 11 kW. Výkon nabíjení 11 kW dokáže díky třífázovému připojení za 7,5h dobít na 100 % i zcela vybitý model ŠKODA ENYAQ 80 iV s baterií o kapacitě 82 kWh (77 kWh netto). ŠKODA SUPERB iV s plug-in hybridním pohonem umožňuje maximální nabíjecí výkon 3,6 kW. Jeho vybitá baterie o kapacitě 13 kWh (10,4 kWh netto) se tak kompletně nabije za 3,5 hodiny.

Služby elektromobility pod jednou střechou
Služby, které prodejci značky ŠKODA svým zákazníkům poskytují, však dalece přesahují rámec pouhého prodeje wallboxů. Každý zákazník má k dispozici lokálního instalačního partnera, který zajistí bezproblémové zprovoznění wallboxu. Instalační partner po online kontrole nejprve na místě prověří, zda vedení a jističe splňují veškeré nezbytné bezpečnostní požadavky. Po kladném výsledku této kontroly partner wallbox nainstaluje a zároveň se stará o jeho servis. Zákazníci, kteří si pořizují vůz řady ŠKODA iV, si mohou ŠKODA Wallbox iV zakoupit přímo se svým novým automobilem.

Nabíjecí aplikace POWERPASS se třemi tarify a měsíčním vyúčtováním
POWERPASS umožňuje majitelům čistě elektrických modelů ŠKODA ENYAQ iV a ŠKODA CITIGOe iV, popřípadě vozů OCTAVIA iV a SUPERB iV s plug-in hybridním pohonem, na cestách pohodlně využívat až 195.000 dobíjecích stanic v celé Evropě. Kromě veřejných rychlonabíjecích stanic celoevropské sítě IONITY sem patří také veřejně přístupné nabíjecí stanice autorizovaných prodejců značky ŠKODA a další veřejné nabíjecí stanice jiných provozovatelů. Proces nabíjení se spustí velice snadno pomocí karty POWERPASS s RFID-čipem (RFID: Radio Frequency Identification) nebo pomocí aplikace v chytrém telefonu. Vyúčtování je prováděno na měsíční bázi a na výběr jsou tři tarifní modely. POWERPASS bude zaváděn postupně v průběhu 2. kvartálu 2021.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Wallbox iV a POWERPASS: Pohodlné a komfortní nabíjení elektromobilů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Peugeot 308

Nový Peugeot 308 odhalen, osobitý a svůdný design, benzínový, naftový i…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud